Wpis z mikrobloga

1. Dużo tracę grając w FO 1, 2 i NV po polsku zamiast po ang.?
2. Restoration Project do FO1 i 2 są kompatybilne z polskimi wersjami tych gier? (domyślam się, że wtedy content z RP będę miał po ang., ale jakoś to przeżyję)
#pcmasterrace #fallout #gry #rpg #pytanie
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Androvax:1. Moim zdaniem nic nie tracisz, polskie tłumaczenia F1 i F2 są bardzo zgrabne. (Rozwinięcie skrótu GECK jako Generator Ekosystemu Cudownej Krainy to moim zdaniem mistrzostwo.)
2. O ile pamiętam, przynajmniej do F2 istniała polska wersja Restoration Project.
  • Odpowiedz
@Androvax: 1. Wręcz przeciwnie. Wersja angielska w moim odczuciu jest biedna. New Vegas to już inna jakość tłumaczenia według mnie i polski nie siadł - ale to może dlatego że pierwszy kontakt miałem po angielsku.
2. Zależy. Na pewno do Fo2 jest spolszczenie, ale nie śledziłem tematu i nie wiem czy nowsza wersja moda również go ma. Co do Fo1 nie mam pojęcia, ale podejrzewam, że skoro jest do dwójki
  • Odpowiedz
@Androvax: Jeżeli chcesz modować F:NV to jednak polecałbym wybrać wersję angielską, by nie mieć konfliktów z modami. Kiedyś próbowałem grać z World of Pain (ponad 100 nowych lokacji) w wersji polskiej, to miałem problem z uruchomieniem gry. Teraz z kolei jak mocno zmodowałem grę w wersji angielskiej nie zaznałem żadnych crashy.
  • Odpowiedz