Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 124
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Za każdym razem kiedy bez mojej zgody albo podstawy prawnej rejestrujesz mój wizerunek, mogę cię pozwać.

@FlasH masz takie prawo. Co nie znaczy że sąd przyzna ci rację. Spoiler alert, jak nie wskazesz nawet na podstawie jakiego artykułu chcesz mnie pozwać, to pozew zostanie oddalony ze względów formalnych.

https://kurierlubelski.pl/filmowal-nieznajoma-kobiete-dostal-100-zl-mandatu/ar/12327524

Mężczyzna dostał mandat karny w wysokości 100 zł za naruszenie spokoju tej pani. Nie odmówił jego
  • Odpowiedz
@FlasH: brawo, umiesz znaleźć jakiś kawałek tekstu i podkreślić. Teraz jeszcze naucz się czytać ze zrozumieniem zamiast desperacko wyć jak suchoklates z filmu
  • Odpowiedz
4. Ty bo udostępniasz uspoledzenie wyżej wymienionych

@lubie_p--o: oho, chyba kolega kierowcy się znalazł ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Napiętnowanie na forum publicznym istniało od zawsze i prowadziło do szeroko pojętych zmian prawnych i środowiskowych. Gdyby nie dialog publiczny to nadal ścinalibyśmy głowy królom albo przeprowadzali krucjaty.
  • Odpowiedz
@R4vPL: No tak, ale jak już wspominam - wnętrze pojazdu jest przestrzenią prywatną. Nie wolno chyba nagrywać przestrzeni prywatnej i ludzi w środku. Jakby się sądził, to może i by miał jakieś szanse...
  • Odpowiedz