Wpis z mikrobloga

W czerwcu udało mi się obronić magisterkę i tym samym skończyć #studbaza To był kluczowy moment w moim życiu, czas kiedy trzeba było się otrząsnąć i wejść w dorosłość. Jedną z decyzji, dzięki której udało mi się to osiągnąć, była budowa domu. Mam 25 lat, uważam że za bardzo zasiedziałem się u rodziców, dlatego czas najwyższy było wynieść się "na swoje". Z działką nie było problemu, ponieważ wiele lat temu odziedziczyłem jedną pod #warszawa Lubię to miejsce, dlatego postanowiłem nie kombinować tylko od razu szukać projektu i ruszać z budową, tym bardziej, że o żadne kredyty również nie musiałem się martwić. Szybka akcja, nie minął tydzień i już fundamenty były lane. W ten sposób udało się do listopada ukończyć całą budowę i popracować wstępnie nad ogrodem. Zostało teraz wykończenie wnętrza, ale to już spokojnie przez zimę się ogarnie. Dom nie jest duży bo ma 180m2, stąd koszty jakie do teraz poniosłem również nie są wielkie bo wyszło 290k. Serio, bekę mam z tych wszystkich ludzi co kiszą się w klitkach w bloku albo mają kredyty na 30 lat (!). Mi do tej pory udało się ogarnąć wszystko z odkładanych od 2 lat pieniędzy. Fakt, odmówiłem sobie w tym czasie wakacji i nowego motocykla, ale czy nie lepiej było przecierpieć te 2 lata niż #!$%@?ć przez następne 30?

#budowadomu #budownictwo #budujzwykopem #nieruchomosci #mieszkaniedeweloperskie #kredythipoteczny #chwalesie #warszawa
dopeboiYSL - W czerwcu udało mi się obronić magisterkę i tym samym skończyć #studbaza...

źródło: comment_1605424719xQ24IK9OsAQyEWTaCcbI1O.jpg

Pobierz
  • 37
Mam 25 lat, uważam że za bardzo zasiedziałem się u rodziców, dlatego czas najwyższy było wynieść się "na swoje".

stąd koszty jakie do teraz poniosłem również nie są wielkie bo wyszło 290k.

Mi do tej pory udało się ogarnąć wszystko z odkładanych od 2 lat pieniędzy

Fakt, odmówiłem sobie w tym czasie wakacji i nowego motoru

@dopeboiYSL: ale taguj #pasta
@dopeboiYSL: Wiem że pasta i zarzutka, ale i tak musisz się postarać bardziej.
Dopracuj terminy bo w tydzień nie da się wystartować z budową. Zdjęcia też lepsze dobierz, bo znaczek sprzedajemy sugeruje, że #!$%@?łeś nie swoje zdjęcia z neta XD