Aktywne Wpisy

cheeseandonion +121
źródło: tk6ynmlo6rdf1
Pobierz
RKN_ +14
#glupiewykopowezabawy
Jakie znacie rzeczy które swoją potoczną nazwę wzięły od firmy je produkujące? Ja zaczynam:
- obuwie sportowe: Adidasy
- szlifierka kątowa: Bosch lub Flex
- stacja benzynowa: CPN (wśród starczego pokolenia)
- grzejnik elektryczny: Farelka
Jakie znacie rzeczy które swoją potoczną nazwę wzięły od firmy je produkujące? Ja zaczynam:
- obuwie sportowe: Adidasy
- szlifierka kątowa: Bosch lub Flex
- stacja benzynowa: CPN (wśród starczego pokolenia)
- grzejnik elektryczny: Farelka
źródło: temp_file1749109491013533477
Pobierz

Cześć, niedawno wraz ze znajomymi skończyliśmy robić aplikację do tworzenia rankingów “słodkości” pomiędzy zwierzakami użytkowników. Pewnie większość z Was kojarzy film “Social Network” i pomysł twórcy Facebooka zanim w ogóle stworzył ten portal. Zrobił on aplikacje do tworzenia rankingów dziewczyn. Zasada działania jest prosta - dostajesz dwa zdjęcia i klikasz, która ładniejsza. Podobnie działa nasza apka.
Generalnie nasz pomysł z początku był taki, aby zrobić podobną aplikację dla ludzi a nie dla zwierzaków, bo tak zauważyliśmy, że laski strasznie żebrają o te lajki, ścigają się ze sobą, więc może po prostu im to ułatwimy. Dodatkowo mieliśmy takie pomysły, aby za porównywanie innych dostawać punkty i sprawdzać własne statystyki w stylu np, które mam miejsce na chwilę obecną. Dalsze plany były takie, żeby ta apka była również dla agencji modelingu dzięki czemu “hunterzy” sprawdzają sobie rankingi i mogą rekrutować.
W chwili obecnej wypuściliśmy wersję dla zwierzaków z racji tego, że stwierdziliśmy, że wersja “ludzka” może zbyt hardkorowa i kontrowersyjna. Natomiast w chwili obecnej nie mamy pomysłu co z wersją “zwierzęcą”.
Co myślicie o obu wersjach? Sądzicie, że warto inwestować czas i spróbować zrobić wersję dla ludzi/modelek? Słyszymy sporo opinii, że to chwyci, ale najpierw chcemy trochę zbadać rynku.
Chętnych do przeklikania apki zapraszam do Google Play:
https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.hexgate.leagueofbeauty
Podsyłam również stronę apki:
https://loa.hexgate.eu/
Najbardziej zależy nam na feedbacku i opinii :)
źródło: comment_1605305833ZKrwjcJTAfhtabnm0rNf0R.jpg
PobierzBtw, jaki model biznesowy?
Dlaczego kontrowersyjność ludzkiej wersji to problem? To chyba raczej zaleta?
Dzięki wielkie za odpowiedź. Jest ona dla nas niesamowicie cenna. Mam osobiście podobno uczucia do Ciebie - że mało się dzieje. Prawdopodobnie będziemy przepisywać apkę i tak z androida na React Native, bo szybciej się piszę kod i jest od razu na obie platformy.
O modelu biznesowym myśleliśmy w ten sposób, że czasami pomiędzy parami zdjęć dostawałbyś reklamę statyczną. Dodatkowo "łapki/diamenty", ktore dostajesz za głosowanie na innych mógłbyś kupić za realne $$.
Wersja z ludźmi wynajem się bardziej atrakcyjna z perspektywy osoby oceniającej. W przeciwieństwie do ludzi, zwierzaki nie obchodzą nikogo poza ich właścicielami (no chyba, że na śmiesznych gifach)