Wpis z mikrobloga

Witam. Przymierzam się do rozpoczęcia inwestycji w ETF i fundusze inwestycyjne. Obecnie mam konto maklerskie w ING ale wybór tam jest bardzo ubogi, dlatego rozglądam się za innym biurem. W oczy rzucił mi się makler BOŚ Banku. Czy ktoś ma może tam konto i może coś więcej powiedzieć na ich temat? Ewentualnie jakieś inne opcje?
#inwestowanie #gielda #pieniadze
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@losowyNickk: Z tego co widzę to zakup funduszy (a na nich na razie bardziej chcę się skupić) jest za 0 zł. Jeśli chodzi o ETF to prowizje rzeczywiście są spore. Podobne warunki ma mBank ale tam trzeba założyć konto osobiste, a nie potrzebuję kolejnego :/

@stan-tookie-1 przyglądam się teraz xtb i ETFy i akcje mają bez prowizji. Zastanawiam się zatem na czym zarabiają? Nie widzę, żeby mieli fundusze :(
  • Odpowiedz
@michu_13: MDM to Biura makleskie przy mBanku, ale nie musisz mieć konta w tym banku by skorzystać z ich usług. W sumie nawet będziesz miał dostęp do fajnego narzędzia mInwestor. Tego nie dają klientom mBanku :-0
Minusem będzie przelewanie kasy przy najbliższej sesji elixir a nie natychmiast.
  • Odpowiedz