Wpis z mikrobloga

Mireczki chciałbym zakupić zestaw monitoringu do domu. Zestaw myślę 4 kamer zewnętrznych, wszystkie kamery będą na elewacji, mogą być poe, ale bardzo dobrze jakby były wifi (nie powinno być problemu z zasięgiem, mały bliźniak).
Chciałbym mieć dostęp do nich w aplikacji na telefon i jakąś przeglądarkę tak by będąc w "biurze" na poddaszu mieć podgląd co się dzieje na podjeździe i co dzieciaki robią w ogrodzie np.. Jakość oczywiście jak najwyższa, bardzo podobają mi się zestawy ubiquiti ale chyba cena zestawu mnie przerośnie. Jakie firmy mają jeszcze porządny soft z dobrą jakością obrazu? Powiadomienia, wykrywanie ruchu itp. Myślałem też o systemie SOMFY bo będą już żaluzje tej marki, ale jakość chyba słaba:/. Jakieś HKvision? Działa to dobrze? Budżet tak do 3k zł powiedzmy.
#monitoring
Volter - Mireczki chciałbym zakupić zestaw monitoringu do domu. Zestaw myślę 4 kamer ...

źródło: comment_1605260072pG9FCETJyDC5EA9aOC33A1.jpg

Pobierz
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Volter: Jeśli rozważasz kamerki wi-fi to polecam myśleć od razu o zestawie z rejestratorem, bo na dłuższą metę jest to jedyne sensowne rozwiązanie. Rejestrator - oprócz dostępu zdalnego (np przez komórkę), daje komfortowe nagrywanie i przede wszystkim daje możliwość stałego podglądu (podpinasz mały monitor i masz) i nie blokuje ci wtedy zewnętrznego transferu. Jeśli na samej kamerce zrobisz sobie stały podgląd to nawet przy ścięciu transferu jedna kamerka potrafi wydoić
fxmichal - @Volter: Jeśli rozważasz kamerki wi-fi to polecam myśleć od razu o zestawi...

źródło: comment_1605261776BNsIUMrnpt3qaP9bb3OVWV.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz