Aktywne Wpisy

Skallagrimsson +39

MaxWalonkoo +72
Wakacje z dziewczyna i teściowa to jest jakiś dramat, nie polecam XD
Jesteśmy w górach i oni nigdzie nie chcą iść, żarcie wybierają pod brata dziewczyny. Idziemy tam gdzie brat dziewczyny chce. Śpię do 11? Dramat, to nic że codziennie wstaje o 6:50 i chciałbym chociaż raz się wyspać. Bolał mnie brzuch? No to źle bo nie miałem humoru. Chce posiedzieć sam w sypialni? Źle bo nie siedzę z nimi, a jak
Jesteśmy w górach i oni nigdzie nie chcą iść, żarcie wybierają pod brata dziewczyny. Idziemy tam gdzie brat dziewczyny chce. Śpię do 11? Dramat, to nic że codziennie wstaje o 6:50 i chciałbym chociaż raz się wyspać. Bolał mnie brzuch? No to źle bo nie miałem humoru. Chce posiedzieć sam w sypialni? Źle bo nie siedzę z nimi, a jak

Triban rc520 https://www.decathlon.pl/p/rower-szosowy-rc520-z-hamulcami-tarczowymi-105/_/R-p-308072?mc=8554421&c=Niebieski
Czy VanRysel ULTRA 105 https://www.decathlon.pl/p/rower-szosowy-ultra-105-af/_/R-p-303344?mc=8529249&c=Czarny
Na plus dla triban to to że jest tańszy. Ale z tego co wyczytałem to ma lipne koła w których ciężko zmieniać dętki itp. W vanrysel ten problem nie występuje.
#rower
https://geometrygeeks.bike/compare/van-rysel-ultra-900-af-road-bike-105-2017-m,triban-rc520-2019-m/
^ Tu porównanie geometrii obu rowerów (ten B'Twin pod względem geo jest taki sam).
Triban umożliwi bardziej wyprostowaną pozycję. Do tego górna rura jest poprowadzona tak, że odsłonięty jest o wiele dłuższy odcinek sztycy, a w rowerach szosowych to sztyca
W mojej opinii, to jak się wymienia dętki, to ostatnia rzecz na jaką bym zwracał uwagę przy kupnie roweru. Porównaj inne rzeczy jak chociażby same opony, wkład suportu, itp. Geometria ramy w rc jest chyba bardziej endurance a w tym vr to bardziej race.
Bardziej zwroc uwage na wage obu rowerów - jezeli to ma byc SZOSA to urwanie tych prawie 2kg z masy roweru robi robote.
co do wymiany dętek - kapcia mozesz zlapac na anjprostszej i najgladszej nawierzchni . -
Rożnica nie 2kg, a 1.5kg ale nadal to dużo, zgoda.
Argument z 5 stopniami i wymianą
@uysy niedawno linkował do fajnych kół za około 1 tys.
Van Rysel to czysta szosa.
RC520 to 50% szosa i 50% mtb - rower idealny dla 90% mirków.
Kupujesz RC520, zmieniasz koła na lżejsze o 0.5kg. Masz mega fajny rower bez przepłacania.
Sam mam ultrasporty 3 i pilnuje cisnienia przed kazda jazda, ale shit happens nigdy nie wiesz kiedy trafisz na gwozdz szklo albo snakebite od uderzenia w dziur w drodze. A mialem watpliwa przyjemnosc wymiany detki na ciezko wspolpracujacej obreczy w 5 stopniach :) i jeszcze przycinajac swiezo zalozona detke jakims cudem.
Może go zapytajmy, czy zamierza jeździć zimą i jak często. Wtedy jego odpowiedź albo legitymuje argument 5
Ale i tak dość sporo osób narzeka że ma beznadziejne opony + w tych co są ciężko się wymienia dętke w razie czego. Więc zapewne do zmiany będą musiały być i cena wtedy też już nie jest taka piękna ale i tak mniejsza niż za VR.
@varmiok: Oczywiście. Kupujesz RC500 zamiast RC520, zmieniasz koła na lżejsze i lepsze + opona 32C-38C jak wejdzie i jeździsz gdzie chcesz, bez stresu.