Aktywne Wpisy
Bipolar- +27
Kupowalem w maju 2023. Przed chwilą wyprzedałem się. Tym co jadą dalej życze powodzenia.
#kryptowaluty #bitcoin
#kryptowaluty #bitcoin
Berda +3
Miesiąc temu pochowałem dziadka i moja siostrzenica zagrała no flecie prostym Queen Bohemian Rhapsody
Zatkało mnie totalnie i wtedy pomyślałem co ja chcę by zagrali na moim pogrzebie
I chce by to było "Politik" zespołu Coldplay
A wy co chcecie by wam zagrano ostatni raz?
#niewiemjaktootagowac
Zatkało mnie totalnie i wtedy pomyślałem co ja chcę by zagrali na moim pogrzebie
I chce by to było "Politik" zespołu Coldplay
A wy co chcecie by wam zagrano ostatni raz?
#niewiemjaktootagowac
#neuropa #4konserwy #konfederacja #libertarianizm #antykapitalizm #razem #lewica #lewicarazem #socdem #polityka
Kraje nordyckie przodują w World Happiness Report, który jest szeroko krytykowany za swoją metodologię, jako że ludzie mają tendencję do wartościowania przede wszystkim statusu materialnego niż prawdziwego subiektywnego szczęścia. Kraje w topce tego rankingu są też na ogół w topce takich wskaźników jak ilość samobójstw, czy też spożycia psychotropów.
Jest
@Gaku745: a co laborystyczna teoria wartości mówi o sytuacji, gdy osoba pracująca u wyzyskującego go kapitalisty zarabia więcej, niż gdyby robił to samo jako osoba prowadząca własną działalność? Następuje wtedy autokradzież wartości dodanej, czy może kapitalista
Dodał, że powinna to być "zdecydowanie wyższa stawka niż obecne 32 proc.". Ile? - Mogłoby to być 50, 55, 60 proc. - mówił. - Potrzebujemy podatków progresywnych po to, żebyśmy mieli porządnej jakości usługi publiczne - oświadczył poseł."
Napisałeś, że nie ma matematycznej możliwości, aby
@PolskaPrawica: Braun też nie chce nikomu narzucać swoich wartości moralnych. Jeśli ktoś chce zadecydować o swoim ciele, a decyzja ta polega na dynamicznym machaniu ręką wyposażoną w bicz, stojąc za plecami spętanego homoseksualisty, to może w ten sposób zadecydować o swoim ciele. Braun to prawdziwy wolnościowiec, change my
Zandberg mówi o podatku 75% od wysokiego progu, a niektórzy sugerują wysokie podatki od całego dochodu
@Maly_Jasio: działa tak, że podatek płacisz jedynie od tej części która ten próg przekroczyła.
Czyli, jak zarobiłeś np. 600 tys.
która płacona jest dopiero od dochodów powyżej zaporowego progj
@NapalInTheMorning: Czekaj, nadal nie rozumiem. Dajmy na to, że jestem w najwyższym progu i zarabiam 550K. 70% to 385K.
Skąd wzięło się u Ciebie 40% podatku?
@Maly_Jasio: 385K to 70% z 550 tys. zł.
Absolutnie nikt nie postuluje, aby płacić 70% z całego dochodu. 70% dotyczyłoby tylko nadwyżki powyżej 500 tys.
Tak więc jak zarabiasz ok. 500 tys. to i tak tego nie odczujesz. Odczują to wyłącznie ci którzy zarabiają naprawdę duże pieniądze, typu 3-5 mln rocznie jak prezesi banków, bo oni rzeczywiście mogą oddać ok. 50-60% w dochodowym.
Przecież zarabiając więcej, to nawet przy liniowej stawce podatkowej i tak już więcej oddaje w podatkach niż ten biedny, głupi i uciśniony. Prosty przykład: 19% z 20k to więcej niż 32% z 9k.
I Ty chcesz jeszcze kogoś karać jeszcze wyższymi podatkami?
Jeśli uważasz że 100% podatków leci na pensje polityków to właściwie już możemy tą dyskusję zakończyć ;-)
Zapoznaj się z linkiem z badania naukowego i daj znać jakie wnioski wyciągniesz
1. ucieczkę bogatych ludzi i ich interesów do kraju bez takich podatkowych wymagań
2. wzrost korupcji poprzez chęć ukrywania swoich dochodów
3. zabicie ambicji zdolnych ludzi dążących do wzbogacania się
4. nieodwracalne zniszczenie rynku dóbr luksusowych
@Maly_Jasio: taki wasz obraz, wykopki xD specjaliści od paróweczkowej ekonomii, ale podatek progresywny już za trudny do zrozumienia xD
@4d70c20916ae4e859918711a35165f21: Ta hipokryzja nie zna granic. Jak naiwnym trzeba być, żeby wierzyć, że oni zabiorą 75% tym złym bogatym łącznie za sobą i nie będą robić wałków.
Uczyłem się, zdobyłem wiedzę, umiem się sprzedać i więcej z tego mam - to chyba sprawiedliwe, czyż nie?
Czy osobie poświęcającej czas na naukę, narażonej na stres i biorącą odpowiedzialność za dużo więcej aniżeli taka kasjerka z Lidla powinno zostawać tyle samo albo niewiele więcej? No
@KochanekAdmina: przypominam, że mowa jest o polsce, kraju w którym podatki sie tylko podwyższa a budżet sie defrauduje.