Wpis z mikrobloga

Znalazłem poniższy obrazek w gorących i mam pytanie:

Jest możliwe, żeby urodzić się z aż tak z-----ą linią szczęki? Wiem, że jedni mogą się urodzić z kwadratową mordą, inni z bardziej przeciętną, ale tutaj wygląda to naprawdę fatalnie. Czy to wina tylko tego gościa, że całe życie oddychał przez usta, zamiast przez nos i mu się ta szczęka wsunęła do tyłu, że tak powiem.

#przegryw #blackpill #s----------e #stulejacontent #tfwnogf
maciorqa - Znalazłem poniższy obrazek w gorących i mam pytanie:

Jest możliwe, żeby...

źródło: comment_16048381723Vf1eYv3psTxiUiEzwkvXR.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dykto13: No właśnie widziałem jego zdjęcie z komunii i miał tam trochę lepszą linię szczęki niż obecnie, więc wydaje mi się, że jednak to bardziej wina z-------o oddychania.
  • Odpowiedz
@maciorqa: możliwe jak najbardziej, nie wiem czemu cię to dziwi. Nigdy takich nie widziałeś? Jeśli musisz oddychać przez usta w okresie rozwoju, to dlatego że taki się urodziłeś, masz deformacje, uczulenia czy inne licho. Wyglądasz tak bo taki się urodziłeś.
  • Odpowiedz
@maciorqa: ten typ to tzw birdcel. Teorie są różne - od genetyki, pod oddychanie przez usta po zbyt miękkie przetworzone jedzenie. Ale ten koleś jeszcze nie ma złej szczęki xD Są patologiczne przypadki, że szczęka jest taka mała, że utrudnia przyjmowanie pokarmów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Dysmorfia w postaci mikrognacji, najczęściej warunkowana genetycznie
A oddychanie nie ma absolutnie nic do tego i choćby ktoś chuchał i dmuchał przez 50 lat to tego nie zmieni XDD
Jedyne co to operacja na chirurgii twarzowo-szczękowej
  • Odpowiedz
@maciorqa: Ja kiedyś myślałem, że mam mocno cofniętą, a w sumie chyba jednak tylko trochę. Ale no jest wąska i przegrywowa wciąż w sumie. Zgryz trzeba naprawić i będzie znośnie to wyglądać tym bardziej, że choćbym chciał to nie jestem w stanie się ulać. Także sie polecam zastanowić czy to faktycznie dobrze zdiagnozowaliście co jest z Waszymi mordami nie tak.
  • Odpowiedz
@Ostry_Sens: ja tam się badałem i mi wyszło, że mam cofniętą 5 mm w porównaniu do optymalnej pozycji pod kątem wyglądu (na symulacji jakby to wyglądało po operacji wysunięcia wcale wielkiej różnicy nie ma) xD. Do tego zgryz idealnie prosty, ale i tak bez rozłożystej żuchwy wygląda się jak odpad genetyczny.
  • Odpowiedz
@2-aminopirydyna: To ja wiem, że mam cofniętą szczękę, podniebienie gotyckie, wąski zgryz no i problemy natury laryngologicznej. Odkąd jestem cokolwiek świadomy to dbam o swoje zdrowie jak tylko się da, dieta, ćwiczenia od zawsze praktycznie, a czuję się sto razy c-------j od palaczy i pijaków. Taka sprawiedliwość. A i tak powiedzą, że o wzrostak kurła geny oskarkowe.
  • Odpowiedz