Wpis z mikrobloga

• 3499
#covidoterapiaberecika (Dzień 2)

Noc przespałem pod tlenem. Dostałem wąsy donosowe zamiast maski bo saturacja nie spada poniżej 90% bez tlenu. Lęki wciąż te same czyli sterydy, antybiotyki złożone, jakiś lek na covida ale nie umiem powiedzieć co, przeciwzakrzepowe. RTG PŁUC wykazał zapalenie płuc śródmiąższowe ze statusem regresyjnym więc mam nie panikować. Dzisiaj zabrali towarzysza niedoli - Pana starszego bo coraz gorzej się dusił, cały czas siedział bo leżenie mu nie pomagało. Ewidentnie mu się pogorszyło. Jego łóżko i szafkę wywieźli więc chyba pojechał na intensywną terapię, albo pod jakieś urządzenie. Karmią dobrze. Życzliwość dalej na wysokim poziomie. Obiad z dzisiaj taki, że nie przejadłem, a miałem schudnąć.
berecik - #covidoterapiaberecika (Dzień 2)

Noc przespałem pod tlenem. Dostałem wąsy ...

źródło: comment_1604581569emqq50ADrBv60OZMCzgqqk.jpg

Pobierz
  • 262
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@berecik: nadwage to mam ja, 87 kg przy wzroscie 187. 110/180 to juz w zasadzie otylosc 2 stopnia ( ͡° ͜ʖ ͡°)

powodzenia i w-------l te neo przez okno
  • Odpowiedz
@berecik: Ej ale przecież w szpitalach dają 1 kromkę chleba suchego wczorajszego i dżemik z syropem glukozowo fruktozowym, oh wait to na tendencyjnych zdjęciach wrzucanych przez lewarstwo gdzie pożarli co najlepsze i dopiero zrobili zdjęcie żeby nie było że w szpitalu jedzą lepiej niż w domu xDDDD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@apocryph: nie. Przeciwzakrzepowe dostają wszyscy bo musimy leżeć, a unieruchomienie w łóżku może prowadzić do zakrzepicy. Poza tym przy przebiegu zapalenia płuc jest to chyba wskazane.
  • Odpowiedz
bo leżymy cały czas, przy niedotlenieniu istnieje ryzyko zakrzepicy.

@berecik: mi sie skrzepy porobiły i zatkały tętnice nóg, ból jak sk**n, nie obyło sie bez operacji , 3 tyg chorowałem jak przy średnim przeziębieniu
do tej pory nie odzyskałem pełnej sprawności, szybko sie mecze, biore leki przeciwzakrzepowe na badaniach kontrolnych po chorobowym bali mi sie pobrać krew jak dowiedzieli sie co mi przepisali ( ͡° ͜ʖ ͡°
  • Odpowiedz
I co peqały nie ma pandemi? Idzcie sobie strajkowac jest super debile! Rozumiem pis zrobił syf ale trzeba przetrwac i wrócić jak feniks z popiołów a nie pokazac ze jest sie debilami na usługach lewaków!
  • Odpowiedz
@berecik:
dzięki za opis. Dużo zdrowia życzę. Ja obecnie na końcówce kwarantanny 20 dniowej. Mnie osobiście jakoś covid nie dopadł w tak spektakularnym wydaniu jak co niektórych.
Reasumując jak byś dostał np. "bilet" na wyjazd do jakiegoś tymczasowego szpitalu to samo dojście do karetki było by nie lada wyzwaniem, a np. jazda na siedząco też pewnie nie była by komfortowa. Napisałem to również w kontekście pomysłu transportowania ludzi z covid
  • Odpowiedz
@surdelos: Mireczku, nie jestem wybredny i nie oczekuję kawioru w szpitalu, ale to coś no wygląda jak g---o i nikt mnie nie przekona, że jest inaczej. xd
  • Odpowiedz
@berecik: super, cieszę się i na zdrówko. Pozazdrościć. Ja np do dzisiaj czuję smród tej j-----j mortadeli z suchym chlebem 2 razy dziennie plus plamka dżemu z d--y. Obiad- woda z mąką i ziemniaki z poprzednich obiadów.

Myślałem że to standard ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz