Aktywne Wpisy

gedzior84 +525
Straszne raczycho cenówkowe toczy ten kraj. Na fotce nie ma ani jednej cenówki, która pokazywałaby dużą czcionką jaka jest cena produktu przy zakupie jednej sztuki.
Przecież to powinni karać jako wprowadzanie w błąd, a jak widać sytuacja ma się dobrze, a biznes kwitnie...
Zanim znajdzie się ktoś, kto powie mi, że przecież jest cena podana małą czcionką w rogu cenówki, to od razu odpowiadam - powinno być na odwrót.
#zabka
Przecież to powinni karać jako wprowadzanie w błąd, a jak widać sytuacja ma się dobrze, a biznes kwitnie...
Zanim znajdzie się ktoś, kto powie mi, że przecież jest cena podana małą czcionką w rogu cenówki, to od razu odpowiadam - powinno być na odwrót.
#zabka
źródło: IMG_20251028_112225
Pobierz
mirko_anonim +21
✨️ Czy warto oszczędzać na młodości dla wolności finansowej? Ⓘ
Czy warto oszczędzać na młodości, aby przejść na FIRE?
Jestem orędownikiem wolności finansowej, ale wykazuję daleko idący sceptycyzm w stosunku do skrajnego oszczędzania celem jej osiągnięcia.
Co to za życie? Nie kupuje iPhonów ani samochodów, so far so good ale też nigdzie nie wyjeżdżać, nie uczestniczyć w wydarzeniach kulturalnych, zadowalać się śmieciowym jedzeniem… To nie brzmi fajnie. Ja wiem, są ludzie żyjący z zasiłków
Czy warto oszczędzać na młodości, aby przejść na FIRE?
Jestem orędownikiem wolności finansowej, ale wykazuję daleko idący sceptycyzm w stosunku do skrajnego oszczędzania celem jej osiągnięcia.
Co to za życie? Nie kupuje iPhonów ani samochodów, so far so good ale też nigdzie nie wyjeżdżać, nie uczestniczyć w wydarzeniach kulturalnych, zadowalać się śmieciowym jedzeniem… To nie brzmi fajnie. Ja wiem, są ludzie żyjący z zasiłków

1) Lodówka - side by side, kostkarka, pod zabudowę / wolnostojąca. Tak do 4000 zł max (a jak będzie do 3000 zł to już w ogóle zajebiście)
2) Piekarnik - pod zabudowę, chyba chciałbym aby miał pyrolizę, bo to ponoć spoko opcja jeżeli chodzi o utrzymanie go w czystości. Cena tak do 2000 zł
3) Płyta indukcyjna - cena tak do 2000 zł
4) Pralka - może być bez opcji sukszarki. Cena do 2000 zł
5) Okap - tutaj jeszcze się zastanawiam i nie wiem jaki lepiej wybrać. Taki podszafkowy z filtrem węglowym, czy taki standarowy z odprowadzoną rurą. Cena do 1000 zł
6) Zmywarka - oczywiście pod zabudowę. Cena do 1500 zł
Zależy mi na bezawaryjności, ale wiadomo jak to jest, zawsze coś się może z----ć, nawet po krótkim czasie...
Jeżeli chodzi o lodówkę to podobaja mi się te Samsunga, a co do reszty to kompletnie mam nic upatrzonego.
#remontujzwykopem #agd #m4 #pytanie #pytaniedoeksperta #zakupy
@dawid110d: Jeśli tylko masz miejsce to kup taką, żebyś mógł na pralkę postawić szuszarkę w słupku.
Pralkosuszarka w jednym to niezły kompromis, ale wciąż kompromis. I wcale nie jakoś tańszy od zestawu.
@Felonious_Gru: Jeżeli chodzi o suszarkę do ubrań to akurat nie chcemy jej w ogóle. Ja się na tym nie znam, ale tutaj różowa coś mówi, że ubrania się niszczą i że i tak nie będzie z niej korzystała. No a
@Rafalski45: U mnie sprawuje się ok. Tylko, że przez 4 godziny suszenia pralka jest zajęta (╭☞σ ͜ʖσ)╭☞
https://www.neonet.pl/lodowki-i-zamrazarki/samsung-rs68n8340b1.html?gclid=CjwKCAiA4o79BRBvEiwAjteoYE91sQvAAb14JGA0a0i36qn8nGugdqsvPDFB-kan3t3coaBPiSRz3hoCH7sQAvD_BwE
Fajna, polecam
źródło: comment_1604602141qblSVMU5Gu2xeVihXFmkrM.jpg
PobierzEdit:
Wnosić nie mam zamiaru sam xD
źródło: comment_1604603749Y7z5ZmON1pLVjVHQiI8bWk.jpg
Pobierz