Wpis z mikrobloga

@Bulczan: Coooo? To jest k---a niemożliwe! Gościu w TESCO mówił co innego! Pierd0le, jutro oddaje Szafira, dokładam 800ziko i bierę RTX 2070. Będę miał 6fpsów więcej w GTA San Domierz.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@heater: ja nikogo całować nie zamierzam. Wyjściowa cena ze wszystkimi podatkami i marżami miała oscylować około 2500zl, jest 2800, a ten agent p------i coś o cenie netto i że nikt po drodze nie zarabia - otóż zarabiają co najmniej 300zł + marża wliczona do MSRP, co przy tego typu produkcie jest po prostu w c--j, aczkolwiek nie mówię, że karty nie są warte tych 3k - to już inna kwestia.
  • Odpowiedz
@sidhellfire: Ty jesteś ewidentnie upośledzony. 300zł to jakieś 70euro co to za zarobek + dochodowy + koszta obsługi. To są k---a grosze. Pokaż gdzie nvidia (podkreślam NVIDIA a nie jakaś pseudo plotka) podała informacje, że cena ma oscylować w 2500zł?
  • Odpowiedz
  • 3
@Windows98: oficjalny komunikat to 500usd, 2500zł to najgorszy scenariusz z najwyższym VAT i spedycją z cłem.

70 euro + marża wliczona w sugerowaną cenę detaliczną upośledzeńcu. 70eur to nie dużo dla producenta, ale k---a musimy o zysku j------o sprzedawcy. Ty jesteś dzban jeżeli uważasz, że na sprzęcie komputerowym są marże jak w warzywniaku. Takie naście i więcej procent to możesz sobie jebnąć na myszce Geniusa, albo podkładce na mysz, a
  • Odpowiedz
  • 0
@Steczny: za wszelką cenę chciałem być fanboyem czerwonych bo nienawidzę nvidii za patologie związane z ich wieloletnim monopolem. Ale po tym jak zobaczyłem że nowy 5700 XT jedyne co potrafi to zesrać się po 15 minutach pracy w jakiejkolwiek aplikacji 3D grzecznie zrobiłem RMA i poszedłem oddać pieniądze zielonym. Żadnego problemu z RTX 2070S od tamtej pory.
Niestety, wydajność karty nie wszystko. Jako że AMD pierwotnie twierdziło że problemy z
  • Odpowiedz
Coooo? To jest k---a niemożliwe! Gościu w TESCO mówił co innego! Pierd0le, jutro oddaje Szafira, dokładam 800ziko i bierę RTX 2070. Będę miał 6fpsów więcej w GTA San Domierz.

@WWAldas:

@Bulczan: Coooo? To jest k---a niemożliwe! Gościu w TESCO mówił co innego! Pierd0le, jutro oddaje Szafira, dokładam 800ziko i bierę RTX 2070. Będę miał 6fpsów więcej w
  • Odpowiedz
@Bulczan: Musisz mieć bardzo smutne życie i k------o sztywny kij w odbycie. Zobacz sobie gameplaye na YT i faktycznie wyjdzie na twoje, że karta droższa o 800 zł ma 1fps więcej od RX. Nie jestem żadnym fanboyem i to nie mój problem, że wpis z forum dla stulejarzy ze śmiesznymi obrazkami wziąłeś za wyrocznie, ale to tylko mówi o naszym społeczeństwie. Nie odpisuj już, a najlepiej to w---------j.
  • Odpowiedz
Musisz mieć bardzo smutne życie i k------o sztywny kij w odbycie. Zobacz sobie gameplaye na YT i faktycznie wyjdzie na twoje, że karta droższa o 800 zł ma 1fps więcej od RX. Nie jestem żadnym fanboyem i to nie mój problem, że wpis z forum dla stulejarzy ze śmiesznymi obrazkami wziąłeś za wyrocznie, ale to tylko mówi o naszym społeczeństwie. Nie odpisuj już, a najlepiej to w---------j.

@WWAldas: no widziałem
  • Odpowiedz
o kierwa ale dyskusja tu sie toczy xD

Osobiscie wciagam 6800 xt jesli uda sie kupic bo na 3080 nie chce mi sie czekac, moze pozniej sprzedam radka i kupie jak sie wszystko uspokoi. A moze juz poczekam na kolejne generacje zobaczymy ;) W RTX radeon podobno radzi sobie 20% gorzej - w sumie przy tak mocnej karcie to jak w 4k rtxy ustawie na srednia jakosc pewnie dalej beda swietne ;
  • Odpowiedz
o kierwa ale dyskusja tu sie toczy xD

Osobiscie wciagam 6800 xt jesli uda sie kupic bo na 3080 nie chce mi sie czekac, moze pozniej sprzedam radka i kupie jak sie wszystko uspokoi. A moze juz poczekam na kolejne generacje zobaczymy ;) W RTX radeon podobno radzi sobie 20% gorzej - w sumie przy tak mocnej karcie to jak w 4k rtxy ustawie na srednia jakosc pewnie dalej beda swietne ;
  • Odpowiedz
  • 1
Nic jeszcze o niczym nie zdecydowało.
RX 5700 XT był dobry, to tyle. Względem RTX 2070 albo 2070 Super nie wyróżniał się zbytnio. Cenowo mógł być lekko atrakcyjniejszy, ale niestety częściej z nimi było coś nie tak. Głównie problemy ze sterownikami. Nie posiadał też tak dobrego wbudowanego encodera wideo jak nVidia, gorszy do streamowania, gorzej w obróbce wideo. Wyłącznie do grania.

Przez ostatni rok, dobrym kompromisem, za pół ceny niż te wszystkie
  • Odpowiedz