Aktywne Wpisy
klintoniusz +301
Kurła, z kim ja pracuję. Niby dość poważna instytucja, niby ludzie wykształceni na posadach, a jak przychodzi co do czego to wychodzi małomiasteczkowość i wieśniactwo. Do rzeczy. W piątek po godzinach mieliśmy integrację jakieś 20 km od miejsca pracy. Do roboty dojeżdżam 30 km, więc był to już dla mnie spory dystans od domu. Traf chciał, że wysypał mi się transport i musiałem pojechać autem, bo komunikacja na naszym zadupiu funkcjonuje beznadziejnie.
exori_vis +42
Po 5 latach kontraktorstwa w IT jako Java Developer nie dawałem już rady psychicznie - główny powód zmiany. Dzisiaj 1 dzień w pracy na UoP za lekko mniejszy hajs ale jako pracownik natywny i z pełnym pakietem benefitów w firmie produktowej. Miłego dnia :)
#pracait #korposwiat #pracbaza #programista15k #programowanie
#pracait #korposwiat #pracbaza #programista15k #programowanie
#krakow
Zablokowanie głównych ulic w Krk -> #!$%@? losowych osób -> zmniejszenie ogólnego poparcia -> pacyfikacja przez policje soon
Klasyka strajkowania w PL
Życie nie polega tylko na tym, żeby się nażreć, pograć i pospać.
Na teraz ma ogromne poparcie i ja się z tym zgadzam ale wystarczy, że protesty będą blokowały życie przeciętnych ludzi, w zwykłym tygodniu pracy to zaraz wszystko się zmieni.
Jak #!$%@? nie w całym Paryżu, przecież tam w każdej dzielnicy prawie coś się działo.
Kiedyś oglądałam wywiad z babka, która narzekała na protesty, bo miasto było przez długi czas zablokowane
@seicel: nie, powinni protestowac pod/w budynkach rzadowych i biurami poselskimi, a nie utrudniac zwyklym ludziom zycie, bo to tylko przyniesie odwrotny skutek, jak kazdy strajk paralizujacy miasta