Potrzebuje VST do generowania patternów dla perkusji. Głównie pod Downtempo i inne abientowe granie z perkusją. Kwestia jest tego typu że chcę żeby była dość różnorodna, i nie mówię tu o polirytmach ale o kompletnie różnych wygenerowanych przebiegach w czasie rzeczywistym. Chcę za pomocą vst sterować hardwarem przez midi więc potrzebuję czegoś gdzie da się też ustawić noty na poszczególne kanały. Znacie coś takiego? Coś w stylu, posuwać suwakami i niech mnie zaskoczy.
Może coś jak Liquid Rhythm ale żeby nie bolało portfela tak bardzo. Głównie do abletona, może znacie jakiś Max4Live do tego? Probabilitypack jakoś mi nie podszedł.
@krzyskotheshowman: no teraz tak robie na overdubie ale chcę być przez chwilę Julką i niech mnie jakieś artificial inteligence vst4 cloud computing zaskoczy niczym Brian z 3B.
@ZarazSieRozkreci: jak vst ? vst to virtualne instrumenty i fx. Ty potrzbujesz daw jakis flstudio reson czy cos, ogolnie w kazdym dawie raczej da sie sterowac za pomoca midi . Ja na przyklad robie kilka patternow perki wrzucam perke do jednego kanalu w mixerze i używam looperow, kiedys recznie ukladalem po kolei w sekwencerze i w playliscie, ale teraz loopery robia robote. Na poczatek dblue glitch gross beat z flstudio
Głównie pod Downtempo i inne abientowe granie z perkusją. Kwestia jest tego typu że chcę żeby była dość różnorodna, i nie mówię tu o polirytmach ale o kompletnie różnych wygenerowanych przebiegach w czasie rzeczywistym. Chcę za pomocą vst sterować hardwarem przez midi więc potrzebuję czegoś gdzie da się też ustawić noty na poszczególne kanały. Znacie coś takiego? Coś w stylu, posuwać suwakami i niech mnie zaskoczy.
Może coś jak Liquid Rhythm ale żeby nie bolało portfela tak bardzo. Głównie do abletona, może znacie jakiś Max4Live do tego? Probabilitypack jakoś mi nie podszedł.
#produkcjamuzyki #vst #ableton #flstudio #syntezatory #tworzeniemuzyki
źródło: comment_1603467070iWZXCZgA4iYMYM1BWei112.jpg
PobierzWstawiaj z łapy