Aktywne Wpisy
thorgoth +292
Obejrzałem Łowców Skór, znakomity dokument od MAX (dawne HBO). Opowiada o procederze handlu informacjami o zgonach pacjentów przez załogi karetek pogotowia w Łodzi oraz o przypadkach gdy załoga karetki pomagała pacjentowi odejść z tego świata.
- wstrząsające jest to, że w zasadzie mało kto został za ten proceder ukarany, raptem dwóch sanitariuszy, poza tym kilka śmiesznie niskich wyroków za nieudzielenie pomocy i tyle
- nawet te dwa wyroki (dożywocie i 25 lat) są efektem
- wstrząsające jest to, że w zasadzie mało kto został za ten proceder ukarany, raptem dwóch sanitariuszy, poza tym kilka śmiesznie niskich wyroków za nieudzielenie pomocy i tyle
- nawet te dwa wyroki (dożywocie i 25 lat) są efektem
Essapierds2007 +65
Ostatnio chodzę na siłownię o 10:00, robię dwugodzinny trening i powiem Wam, że to najlepsza pora na ćwiczenia. Nie wiem dlaczego ludzie się katują chodzeniem wieczorami czy o świcie. O 10:00 praktycznie nie ma ludzi, polecam wszystkim tę godzinę. Nie będziecie żałowali, podziękujecie później. Akurat 2h po śniadaniu i 2h przed obiadem. #mikrokoksy
#tk #aborcja #gorzkiezale
@Hlautameki: Z dzisiejszego filmu od "Everyday Hero": https://www.youtube.com/watch?v=6Ntv0fEUknY.
Koleś może być irytujący, ale trzeba przyznać że podaje konkretne źródła.
@AkyszLewusie: won barani prawacki lbie, jej cialo jej wybor, nie chcesz to sie nie skrob a od niej wara.
Cóż. Wynika z tego, że zdecydowanie częściej te badania pokazują faktyczny stan rzeczy.
@batgirl: A tu nie chodzi przypadkiem tylko o wady płodu? Generalnie ja sie z tym wyrokiem nie zgadzam głównie dlatego, że popieram eugenike i zabijanie niepełnosprawnych. Ale zgadzam sie, że takie podejście powoduje zmniejszenie szacunku do życia.
@OrzechowyDzem: Chyba do KK
- wysoką inflacją
- wałkami na zamówieniach publicznych
- tymi nowymi limuzynami co je zamawiamy
- tym ile
@Sweet_acc_pr0sa: a czemu niemoralne?