Aktywne Wpisy

Piotrek7231 +54

Minieri +297
Dzisiaj Iga i finał #ligamistrzow na oddziale chirurgii w akompaniamencie wiatrów pana z sali ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zapalenie trzustki, był podniesiony alarm bo torbiel i ogromny ból, ale wygląda na to ze już jest ok. Już dają mi jeść po 4 dniach kroplówek. Może jutro wyjdę, trzymajcie kciuki i dawaj Iga. #mecz #tenis #szpital #gorzkiezale
Zapalenie trzustki, był podniesiony alarm bo torbiel i ogromny ból, ale wygląda na to ze już jest ok. Już dają mi jeść po 4 dniach kroplówek. Może jutro wyjdę, trzymajcie kciuki i dawaj Iga. #mecz #tenis #szpital #gorzkiezale

Nie potrafie dobrze zrozumieć co to interfejs i czym sie różni od klasy abstakcyjnej... WIem,że interfejs to wszystkie metody abstakcyjne,ale nic mi to nie mówi,gdyby ktoś mnie zapytał o to na rozmowie o pracę :<
Ktoś pomoże?
Komentarz usunięty przez autora
klasa abstrakcyjna ma już pewne detale implementacyjne zrobione np. domyślne działanie i tylko resztę można
Różnica jest w sposobie zastosowania. Pomyśl o klasie abstrakcyjnej jako niepełnej klasie - obiekt tej klasy ma pola, metody i wykonuje pewne działania tak jak każda inna klasa. Są jednak fragmenty niezdefiniowane, które za pomocą dziedziczenia należy wypełnić i powiedzieć że ma je wykonać tak i tak. Wyobraź sobię klasę Samochód - można mu zdefiniować kilka metod
extends) najwyżej po jednej klasie bazowej, nawet jeżeli jest ona abstrakcyjna. Za to może implementować (implements) dowolnie dużo interfejsów.