corristox
151
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
bungaBunga
bungaBunga
@corristox: Bo maseczka zmniejsza ryzzyko, ale nie do 0?
"Skoro pasy chronią przed skutkami wypadku, to dlaczego nie mogę jeździć w mieście 200 km/h?"
1208
kidi1
@corristox: Maseczka zmniejsza prawdopodobieństwo przeniesienia wirusa. Jeszcze niektórzy nie dorośli do tego wniosku?
693
kidi1
Maseczka zmniejsza pole rażenia w przypadku kaszlnięcia czy kichnięcia

@corristox: Tak i to właśnie określa się jako "maseczka zmniejsza prawdopodobieństwo przenoszenia wirusa"

Nie ma powodu, żeby nosili ja ludzie zdrowi.

@corristox: A skąd mam wiedzieć czy jestem zdrowy jeśli jestem we wczesnym stadium i nie mam jeszcze wyraźnych objawów?
61
kidi1
@corristox: Jesteś zdrowy bo rok temu lekarz stwierdził, że jesteś zdrowy, no ok. Nie mam pytań.
44
G.....s
G.....s
@corristox: coś dla ciebie ( ͡º ͜ʖ͡º)
32
kidi1
@corristox: No tak, rok temu byłeś zdrowy to znaczy, że teraz też jesteś, wszystko jasne.
18
maz00rskie_mleko
@corristox: W Polsce jak w chlewie, obsranym gównem. Ogranicza a nie chroni czy zapobiega. Ale fakt narracja ze strony rządu jest taka, że niby chroni. Bo wiedzą jakim bydłem manipulują i większość będzie zapierdzielać w przekonaniu, że jest bezpieczna. Ja sam nosze bo nie chce mi się z psiarskkmi dyskutować ani mandatów płacić.
15
kidi1
@corristox: No wiesz, ja gdybym nie umiał czytać to też nie umiałbym pisać a jak widzisz piszę. Nie wiem co można jeszcze mieć na myśli pisząc

Skoro więc wtedy byłem zdrowy to teraz mam być chory?
10
J.....k
J.....k
@corristox: Moze jakby nie nosili jej na brodzie to by chronily
9
corristox
@kidi1: Maseczka zmniejsza pole rażenia w przypadku kaszlnięcia czy kichnięcia. Kichają osoby chore lub uczulone, które maseczkę powinni nosić. Nie ma powodu, żeby nosili ja ludzie zdrowi. Poza tym maseczka nie chroni przed ewentualnym dotknięciem twarzy i przeniesieniu wirusa przez dotyk, bo sama przepuszcza wirusa. Myślenie, że maseczka zmniejsza prawdopodobieństwo przenoszenia wirusa to tak jakbyś myślał, że siatka ogrodnicza zmniejsza przepuszczalność komarów.
8
Ulyssos
@kidi1: nie, ludzie bardzo chcą mieć poczucie tego, że nie są częścią szarej masy i posiadają wiedzę tajemną. Dlatego teorie spiskowe i antynaukowe p--------y są tak popularne.
8
KotBojowy
@corristox: przecież wpis tej kobiety urąga jakiejkolwiek logice. Dlaczego nie dodałeś #heheszki lub #foliarze?
7
FrasierCrane
@corristox: fanem durnych pomysłów PiS nie jestem, ale maseczka w zamkniętych pomieszczeniach na sens. Ogranicza możliwość zarażania innych. Nie eliminuje z ale ogranicza.
Godziny dla seniorów do zaorania bo się do nich nie stosują, ale za to zakaz handlu w niedzielę powinien być dawno zniesiony jak się chce zmniejszyć tłok w sklepach
6
M.....e
5
J.....k
J.....k
@corristox: Stary, ja o tym wiem. Jestem w szoku, że pandemia trwa juz od pół roku a są dalej ludzie którzy tego nie wiedzą
3
Sirion
@corristox: Jeśli pasy chronią w razie wypadku to po co poduszki? Jeśli obie te rzeczy działają to po co hamulce w aucie?

Rozumowanie debila.
3
corristox
@JestemMuminek: Nie no maseczka nie jest od tego, żeby chronic ale ograniczać (czy też rozpraszać) zasięg rażenia w przypadku kaszlnięcia...
2