Wpis z mikrobloga

Dorabiam sobie na inwentaryzacjach 3-4 razy w miesiącu. Mieliśmy wyjazd do sklepu budowlanego.

Gdzie zostali wysłani mężczyżni?
Do liczenia ciężkich palet,wielkich rur,przerzucenia worków z ziemią na dziale ogrodowym w ilosciach p------------h.

Co liczyły kobiety?
Pułapki na myszy,gwoździe,ozdoby choinkowe xD

Pomyślicie pewnie takim mężczyznom to pewnie więcej płacą....( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie dla faceta to..stawka jest taka sama mimo wykonywana cięższej roboty. To był mój pierwszy sklep budowlany więc poszedłem do kierownika zapytać się czemu tak jest i czemu nie ma uczciwego rozporządzania obowiązkami? skoro chcą pracować na inwentaryzacjach niech robią takie same prace jak my.

''Y NO BO TEN ZARZĄDZENIE Z GÓRY,PRZECIEŻ MACIE TAM DRABINY DO POMOCY,ZADZWON DO SZEFA''

Powiedziałem chłopom to na magazynie i praktycznie 3/4 z nas wypisała się z kolejnych inwentaryzacji w sklepach budowlanych i zaklepaliśmy sobie miejsca w sklepach typu Auchan,tesco. (Nie ma umowie zapisu dotyczącego tego kto ma jak pracować,nie musimy się zgadzać na wszystko i nie wpływa to na to czy tam pracujemy czy nie)

Anulować można było do godziny 20:00. Po 20:00 napisałem na grupie posta że zgadnijcie kto jutro robi całe obi i wkleiłem liste xD Przewidziane było 8-9godzin i około 30osób w tym 14 mężczyzn.

Zgadnijcie kto jutro będzie n---------ł od 20 do 8-9rano bo pewnie wtedy skonczą to ( ͡° ͜ʖ ͡°) Może i zarobią dodatkowo,ale tę lekcje zapamiętają do konca życia. Napisaliśmy również wniosek do szefa że jeżeli o----------y czarną robotę to ma być lepiej płatna,jak sie nie zgodzi to się zwalniam i znajde inną robotę na weekendy. Tak prosze panstwa przedstawia się w tym kraju podział obowiązków ( ͡° ͜ʖ ͡°) #pracbaza #heheszki #zalesie #takbylo
  • 93
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MalaMi_20: Nawet nie komentuje tego bełkotu xD Co ma praca w domu do pracy w zakładzie? masz zapalenie opon mózgowych? No różnią sie,zwłascza w płacach za tę samą pracę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@ediz4 napiszę jeszcze raz: to chyba problemy do szefostwa a nie do kobiet? Co one ci zrobiły?

@slepauliczka: Tylko OP tutaj właśnie ma jedynie problem z szefostwem które nie płaci więcej za cięższą pracę.
Dodatkowo, to kobiety tu same zapisały się na dodatkową pracę na magazynie budowlanym gdzie wiadomo, że jest pełno ciężkich rzeczy a wszyscy robią za te same pieniądze więc i niech wykonują po równo tę pracę.
  • Odpowiedz
@m0rgi ale dlaczego wycinasz z kontekstu pytanie do kogoś z dyskusji? Dyskusji, której w dodatku nie ma w części. W dodatku ktoś napisał wyżej, że wg prawa baby nie mogą wykonywać tej pracy i tyle, koniec tematu
  • Odpowiedz
  • 1
@marihlana123: wasza fizyczność w porównaniu do naszej fizyczności pozwala na wykonywanie cięższych prac, bo tak zadecydowała natura. A kobiety natura zaprogramowała tak, że musza przechodzić ciążę, rodzić dzieci, zajmować się domem itp i żadna nie robi problemu o to że faceci nie muszę tego robić więc powinni za to płacić kobietom. Porównuje te dwie rzeczy ponieważ mężczyźni i kobiety są inaczej zbudowani fizycznie a to oznacza że wykonują różne prace,
  • Odpowiedz
@MalaMi_20: Nie rozumiem twojego bełkotu. Napisałem od samego początku że problemem nie obarczam kobiet bo zdaje sobie sprawę że są słabsze i inaczej zbudowane,ale skoro wiedzą jaka będzie praca to po co sie na nią zapisują? ergo dlaczego mają otrzymywać taką samą stawkę jak ja skoro wykonuje cięższą robote. Skoro twój mózg nie jest w stanie pojąć tak prostego przykładu to wytłumacze ci łopatologicznie. Szukasz prace i znajdujesz zatrudnienie w
  • Odpowiedz
  • 2
@marihlana123: Widzę właśnie co te dzbaniary tu wypisują.

napisałam o tym, że mam nadzieję, że jak jesteś taki silny i niezależny to mam nadzieję, że mamie też nie pomagasz. Nie wycinaj z kontekstu, chodziło o twoje ego i jakże silna psychikę XD

@slepauliczka: Pomyśl logicznie, to naprawdę nie boli.
Jak wiesz że nie jesteś na tyle silna żeby sobie poradzić to chyba nie zamówisz 100kg ziemii z odbiorem
  • Odpowiedz
@m0rgi: Wydaje mi się że tym postem sciągnąłem same niziny społeczne różowych xD Czuje się jak na grupce na facebooku gdzie madki piszą że kobieta z dzieckiem w domu powinna otrzymywać zapłatę 24/7 bo mąż w pracy tylko siedzi po 12h i nic nie robi.
  • Odpowiedz
okej, żeby nie było, że ja kłamię: sprawdziłam. Nawet z tym, że ja usunęłam WSZYSTKIE swoje komentarze musisz manipulować i używać jako argumentu w dyskusji? Mówisz, że ja się zesrałam, a to właśnie ty, ja nawet nie mam ochoty z tobą wchodzić w dyskusje i współczuje wszystkim wyżej, którzy mają takie chęci - nie ma sensu kochani.

Prawo zakazuje kobietom wykonywania takich ciężkich prac? HAHA JAK NIE MOGOM WYKONYWAC TAKIEJ ROBOTY TO
slepauliczka - okej, żeby nie było, że ja kłamię: sprawdziłam. Nawet z tym, że ja usu...

źródło: comment_160301874979wOxpnB3s3qQppxvEHuak.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@marihlana123: widzisz, ja Ciebie nie obrażam ale jak widać jesteś na tyle sfrustrowany tą całą sytuacją, że musisz wyzywać się na przypadkowej kobiecie z wykopu :) kobiety nie idą pracować przy pracach budowlanych bo zwyczajnie się do tego nie nadają. A liczenie towaru to co innego, gdyby musiały to i te worki by przerzucały. Pracowałam na monopolowym gdzie musiałam dźwigać skrzynki z piwem, bardzo ciężkie, bolał mnie od tego kręgosłup
  • Odpowiedz
@MalaMi_20: A czemu miałabyś otrzymywać większe wynagrodzenie za rozpakowywanie tych piw skoro wykonujesz taką samą pracę? Własnie to napisałem w poscie,ze zmieniam prace jak sie nie dogadamy ale jak widać kolejna różowa ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem. A skąd wiesz że łatwiejsze? po 12h godzinach przerzucania tego tak mnie plecy n----------y że spałem kolejne tyle xD
  • Odpowiedz