@peekey: se popularny i modelowanie intuicyjne i wygodne. 3 ostatnie lata w nim pracuję. Ale robienie rysunków jest wg mnie dużo mniej wygodne niż w inventorze czy nawet w catii. A w obu ostatnich też spędziłem po kilka lat. Catia 4 lata. 2 w inventorze w przemyśle i trochę lat na studiach.
Także że i inventor bardzo podobne. Se bardziej popularne. I do nauki samemu najlepsze.
@peekey robiłem testy dla nowego działu w poprzedniej firmie. Kilka miesięcy testowaliśmy solidworksa, inventora, solidarność edge i rhino. Wybraliśmy edga w końcu.
@WilecSrylec: Dziękuję za polecenie. @peekey: Zapraszam na mój kanał, gdzie przygotowuję różnorakie materiały oparte o działanie w SolidWorks. Na Wykop oraz stronie Facebook zawsze wstawiam posty przy okazji publikowania nowego materiału. Linków nie wstawiam, bo wszystko jest w opisie mojego konta. A nowy materiał ukaże się... Już dzisiaj. I mam nadzieję, że będzie również przydatny. No i gdyby pojawiały się pytania, albo gdyby została znaleziona jakaś pomyłka w
Dziękuję Wam za informacje, mimo to nadal mam zagwozdkę ( ͡°͜ʖ͡°) Jedynie miałem styczność z NX-em na studiach, projektowanie elementów, MES, w sumie dobrze mi się z nim pracowało. Skończyłem kurs operator-programista CNC i chciałbym rozwijać się w tym kierunku, w przyszłości może kurs CAD/CAM, a później czas pokaże, ale na ten moment chcę zacząć od zera, samemu, choć nie wiem co. @Andr3v: Bardziej
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°
Którego się samemu najlepiej uczyć? Albo może polecacie inny program?
#cad #cam #cnc
Komentarz usunięty przez autora
Także że i inventor bardzo podobne. Se bardziej popularne. I do nauki samemu najlepsze.
Nx i takie Creo
@peekey: Zapraszam na mój kanał, gdzie przygotowuję różnorakie materiały oparte o działanie w SolidWorks. Na Wykop oraz stronie Facebook zawsze wstawiam posty przy okazji publikowania nowego materiału. Linków nie wstawiam, bo wszystko jest w opisie mojego konta.
A nowy materiał ukaże się... Już dzisiaj. I mam nadzieję, że będzie również przydatny.
No i gdyby pojawiały się pytania, albo gdyby została znaleziona jakaś pomyłka w
Jedynie miałem styczność z NX-em na studiach, projektowanie elementów, MES, w sumie dobrze mi się z nim pracowało. Skończyłem kurs operator-programista CNC i chciałbym rozwijać się w tym kierunku, w przyszłości może kurs CAD/CAM, a później czas pokaże, ale na ten moment chcę zacząć od zera, samemu, choć nie wiem co.
@Andr3v: Bardziej