Aktywne Wpisy
kamz_4con +224
Zdziwiło mnie, że 1700 osób popiera taki wpis. Zero refleksji nad integralnością swojego narodu i afirmacja narodu obcego są dla mnie kuriozalne i prowadzi do konkluzji, że jest bardzo duża grupa osób, dla której lojalność narodowościowa jest zbędna. To prosta droga do wejścia w tę lukę przez inne państwa.
#ukraina #polska #ojkofobia #optymizmnajwyzszaformanaiwnosci #4konserwy
#ukraina #polska #ojkofobia #optymizmnajwyzszaformanaiwnosci #4konserwy
Zoyav +81
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
» Gadaj na okrągło o piłce nożnej, meczach, transferach, kto ile goli nie strzelił i dlaczego, chodź na zadymy kiboli robiących randomom krzywdę i wspieraj mafię piłkarską szczerząc się jak głupi do sera przed telewizorem.
» Wyzywaj tych, którzy nie cierpią mangi i anime samemu będąc fanatykiem sportu (jap. otaku).
» Wyzywaj tych, którzy nie cierpią sportu samemu będąc fanatykiem mangi i anime (jap. otaku).
#anime #animedyskusja #animeart #azja #kpop #jpop #manga #bekazpodludzi #pilkanozna #psychologia #radykalizm #sport
Że wyzywanie kogokolwiek za zainteresowania jest passe? No jest, o czym tu dyskutować?
Jakoby manga i anime były rozrywką dla dzieci, w najlepszym przypadku dla debili, a sport to już ,,poważna rozrywka którą interesuje się każdy mężczyzna".
Natomiast mnie nie chodzi o Polskę, bo w takiej na przykład Anglii jest jeszcze gorzej. Niestety, ale to problem całej ludzkości. Ludzie wolą się naparzać między sobą jak troglodyci, plemiona o swoje ulubione drużyny, a jadą po tych, którzy są spokojni, nie robią innym krzywdy i po prostu lubią sztukę (bo tak postrzegam mangę i anime, a nie jako jakieś ,,bajki dla
Anime ostatnio, mam wrażenie, też leci trochę w dół - mało jest rzeczy ambitniejszych. I sporo adaptacji tych samych WN niebyt wysokich lotów. Studia się
@MiQ27: Ło panie ty łączysz te 2 grupy xD
Ogólnie się zgadzam, że fani anime nie mają zbytniej estymy, ale zrzucanie winy na kibiców sportu to błazenada. W szkole można zostać prześladowanym za dosłownie cokolwiek, a to że niektórzy zachowują się jak irytujące Weeaboo, to tylko sobie mogą
Mogłem też kumplowi puścić "Porco Rosso" ale nie było tyle czasu.
W tv / kinie też. więc mamy zalew gówna w każdej dziedzinie. Proste. Nigdzie nie pisałem, że anime jest w czymkolwiek lepsze. Jest takie jak wszystko inne. Rozrywka.
otaku - skryci, nie mają partnerki/przyjaciół, dają się gnębić, wycofani, taki ktoś uchodzi wśród ludzi za dziwaka
społecznie bardziej pożądani są kibole, bo sobie lepiej radzą, stąd wielu facetów "nastawia" innych
@mackbig: Przeczytaj proszę
@Xing77: zgoda w 100% sam byłem fanem anime i uważałem, że takie Elfen Lied w 100% jest bardziej wartościowe niż kolejny bezmyślny meczyk w tv
trochę w tym było ironii, ale i prawdy, społeczeństwo nie ceni tych co są mądrzy tylko
Tak poza już tym obrazkiem to nie znam drugiego tak bardzo męskiego kraju jak Japonia (w skali Hofsteda). Ten obrazek to raczej opisuje jakieś zakrzywione wyobrażenie Japonii ludzi Zachodu na podstawie tylko ich popkultury, ale to nadal nie ma związku z prawdziwą Japonią. Japonia sama w sobie to nie jest tak uroczy jak się nań wydaje.
@steppenwolf90: No właśnie. Sam widzisz.
Dzisiaj liczy się kto najgłośniej się