Wpis z mikrobloga

» Wyzywaj w kółko tych, którzy na okrągło gadają, że kochają mangę, anime, k-pop, Azję i swoimi zainteresowaniami nie robią nikomu krzywdy, a nawet przyczyniają się do poszerzenia horyzontów innych ludzi.
» Gadaj na okrągło o piłce nożnej, meczach, transferach, kto ile goli nie strzelił i dlaczego, chodź na zadymy kiboli robiących randomom krzywdę i wspieraj mafię piłkarską szczerząc się jak głupi do sera przed telewizorem.

» Wyzywaj tych, którzy nie cierpią mangi i anime samemu będąc fanatykiem sportu (jap. otaku).
» Wyzywaj tych, którzy nie cierpią sportu samemu będąc fanatykiem mangi i anime (jap. otaku).

#anime #animedyskusja #animeart #azja #kpop #jpop #manga #bekazpodludzi #pilkanozna #psychologia #radykalizm #sport
  • 16
  • Odpowiedz
@MiQ27: Chodzi o to, że wyzywa się osoby które swoimi pasjami nie robią nikomu krzywdy, a jednocześnie wspiera się środowisko słynące z agresji i nie widzi się w tym problemu, a nawet próbuje się te zainteresowania narzucić przez media.
Jakoby manga i anime były rozrywką dla dzieci, w najlepszym przypadku dla debili, a sport to już ,,poważna rozrywka którą interesuje się każdy mężczyzna".
  • Odpowiedz
@Xing77: w tym kraju od dawna lepszą prasę mieli ludzie potencjalnie fizycznie niebezpieczni dla władzy niż cisi intelektualiści. Anime otaku nie pójdą palić opon pod sejmem i naparzać się z policją. A jeszcze mogą robić za kozła ofiarnego za popularne ostatnio "demoralizowanie dzieci i młodzieży" ¯\_(ツ)_/¯

Jakoby manga i anime były rozrywką dla dzieci, w najlepszym przypadku dla debili, a sport to już ,,poważna rozrywka którą interesuje się każdy mężczyzna".
  • Odpowiedz
@MiQ27: Cieszę się, że podzielasz moje zdanie. :)
Natomiast mnie nie chodzi o Polskę, bo w takiej na przykład Anglii jest jeszcze gorzej. Niestety, ale to problem całej ludzkości. Ludzie wolą się naparzać między sobą jak troglodyci, plemiona o swoje ulubione drużyny, a jadą po tych, którzy są spokojni, nie robią innym krzywdy i po prostu lubią sztukę (bo tak postrzegam mangę i anime, a nie jako jakieś ,,bajki dla
  • Odpowiedz
@Xing77: manga to praktycznie dziedzina literatury i można w niej znaleźć wszystkie gatunki, dokładnie jak w słowie pisanym. Oczywiście tak samo jak lieraturze, jest zalew chłamu i mangowych odpowiedników Harlequinów, jak też miernych adaptacji równie miernych webnovelek, no ale to nie powód żeby skreślać wszystko.
Anime ostatnio, mam wrażenie, też leci trochę w dół - mało jest rzeczy ambitniejszych. I sporo adaptacji tych samych WN niebyt wysokich lotów. Studia się
  • Odpowiedz
@kudlaty_ziemniak: mireczku, ja tu stosuję skróty i uogólnienia. Nie mam czasu na pisanie elaboratów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mogłem też kumplowi puścić "Porco Rosso" ale nie było tyle czasu.

Tworzone jest to co przyciąga najwięcej widzów

W tv / kinie też. więc mamy zalew gówna w każdej dziedzinie. Proste. Nigdzie nie pisałem, że anime jest w czymkolwiek lepsze. Jest takie jak wszystko inne. Rozrywka.
  • Odpowiedz
@Xing77: kibole są lepiej przystosowani społecznie - darzy się ich szacunkiem, mają żony karynki i ekipę znajomych sebków na mecze

otaku - skryci, nie mają partnerki/przyjaciół, dają się gnębić, wycofani, taki ktoś uchodzi wśród ludzi za dziwaka

społecznie bardziej pożądani są kibole, bo sobie lepiej radzą, stąd wielu facetów "nastawia" innych
  • Odpowiedz
@Xing77: A co ma bycie fanem piłki do bycia fanem anime? Przecież to są zupełnie niezależne grupy. Wielu fanów piłki pewnie jest fanami anime i na odwrót. O co w ogóle chodzi w tym wpisie xD? Tak jakbyś czepiał się fanów wędkarstwa dlatego że dzieci które grają w fortnite są wyśmiewane. To nie ma kompletnie związku. 90% fanów piłki ma anime kompletnie w dupie i nie ma na ten temat
  • Odpowiedz
Jeśli tacy ,,lepiej przystosowani społecznie" mają decydować o przyszłości kultury, mentalności i zachowań społecznych, to lepiej już chyba umrzeć. Nie, serio, #!$%@? mnie bierze jak widzę co się dzieje.

@Xing77: zgoda w 100% sam byłem fanem anime i uważałem, że takie Elfen Lied w 100% jest bardziej wartościowe niż kolejny bezmyślny meczyk w tv

trochę w tym było ironii, ale i prawdy, społeczeństwo nie ceni tych co są mądrzy tylko
  • Odpowiedz
@tobaccotobacco:
Tak poza już tym obrazkiem to nie znam drugiego tak bardzo męskiego kraju jak Japonia (w skali Hofsteda). Ten obrazek to raczej opisuje jakieś zakrzywione wyobrażenie Japonii ludzi Zachodu na podstawie tylko ich popkultury, ale to nadal nie ma związku z prawdziwą Japonią. Japonia sama w sobie to nie jest tak uroczy jak się nań wydaje.
@steppenwolf90: No właśnie. Sam widzisz.
Dzisiaj liczy się kto najgłośniej się
  • Odpowiedz