Ej młodzi Mircy i Mirabelki, powiedzcie mi jak to u was wygląda w szkole teraz. Mam na myśli średnią i gimnazja. Jak nauczyciele oceniają nauczanie zdalne, przygotowują was jakoś do powrotu do tego? Jak to całe nauczanie zdalne się sprawdziło? Tak waszymi uczniowskimi oczami. Pytanie czysto apolityczne. #szkola #koronawirus #gimbaza #techbaza #pytanie
Tak się zastanawiam serio, bo tyle miesięcy byliście na zdalnym, po czym otworzyli na chwilę i było i jest wiadomo, że zaraz będą zamykać. Zastanawiałem się czy nauczyciele wykorzystują ten czas do przygotowania kolejnego roku online.
@tomasz-kaliciak: nauczanie zdalne kuleje w polszy bardziej niż pies bez 3 łap, nauczyciele chociaż są w większości w średnim wieku nie potrafią ogarnąć podstawowych spraw związanych z lekcjami na discordzie czy innym teamsie, więc wrzucają tylko zadania i niech się rodzice z dziećmi sami męczą. Propo zamykania to rząd nic nie może bo żeby zamknąć szkołe potrzebna jest zgoda sanepidu czy kogoś tam z tego co słyszałem
@tomasz-kaliciak: Jak były zdalne lekcje to mieliśmy lekcje online za pośrednictwem programu na którym nauczyciel współdzielał ekran i działało to w formie tablicy, pytał wyrywkowo (technikum) po lekcjach online zadania które otrzymywaliśmy na edzienniku. Sytuacja teraz 4klasy i 4 nauczycieli na kwarantannie, szkoła nadal funkcjonuje odnośnie przygotowań do zdalnych zajęć to tak jak przedtem BRAK.
#szkola #koronawirus #gimbaza #techbaza #pytanie
Komentarz usunięty przez autora
Nauczanie zdalne to fikcja