Wpis z mikrobloga

Była też brana poprawka na zarobki

@niochland: Czyli po prostu, osoby lgbt są lepszymi rodzicami. Czy państwo ma prawo skazywać dziecko na obiektywnie gorszy los, przez dorastanie w parach mieszanych?
  • Odpowiedz
@niochland
@Tyraxor nie mam jak sprawdzić teraz tego badania ale zadań pytanie bo może się orientujecie:

Czy znane jest pochodzenie etniczne obu grup wziętych pod lupę w tym badaniu oraz ich status społeczny?

Czy to może być tak, że wzięliśmy LGBT z średnia dochodów powyżej średniej krajowej z 90% udziałem rasy białej oraz milion hetero poniżej średniej z przewagą rady Afroamerykanów?
Bez ironii i żadnego haka, serio pytam.
  • Odpowiedz
@niochland: Czynników może być wiele. Próbka badań pod względem zamożności. Do tego na takie związki raczej decydują się osoby lepiej wykształcone niż przeciętna. Dziecko rodziców z wykształceniem wyższym ma lepsze wzorce do nauki niż osoba z domu, gdzie są dwie książki, z czego jedna telefoniczna.
Do tego pytanie o to ile z tych dzieci to naturalne dziecko jednego z partnerów, a ile obce biologicznie z adopcji. I taka sama próbka
  • Odpowiedz
@niochland: badania też pokazują że dziewczyny mają lepsze oceny z matematyki czyli niby lepiej się uczą bo w sumie w całej reszcie mają też lepsze oceny. No ale w testach są gorsze :) więc o czym to świadczy ?
Chyba każdy odczuwał w szkole że dziewczyny są faworyzowane, pamiętam jak napisałem zajebiste wypracowanie to dostałem 3 a laska dostała za jedną stronę 4+:D
Wracając do badań to w sumie nie
  • Odpowiedz
zajebiste wypracowanie to dostałem 3 a laska dostała za jedną stronę 4+:D

@AshtarPL: Może nie byłeś najlepszym uczniem, i nawet sobie nie zdawałeś z tego sprawy. Ilość teksu rzadko jest miarą jego jakości.
  • Odpowiedz
@Tyraxor: no nie byłem najlepszym bo zazwyczaj nie robiłem zadań domowych wolałem poświęcać czas na coś bardziej pożytecznego :) W tym przypadku wypracowanie było idealne i to nie była tylko moja opinia. Ilość stron tekstu głównie wpływała na ocenę, chodziło o to żeby rozwinąć jakiś temat na 15 stron. A jedna strona tekstu nawet jak by była idealna to nie jest rozwinięcie.
  • Odpowiedz