@niochland: Czyli po prostu, osoby lgbt są lepszymi rodzicami. Czy państwo ma prawo skazywać dziecko na obiektywnie gorszy los, przez dorastanie w parach mieszanych?
@niochland @Tyraxor nie mam jak sprawdzić teraz tego badania ale zadań pytanie bo może się orientujecie:
Czy znane jest pochodzenie etniczne obu grup wziętych pod lupę w tym badaniu oraz ich status społeczny?
Czy to może być tak, że wzięliśmy LGBT z średnia dochodów powyżej średniej krajowej z 90% udziałem rasy białej oraz milion hetero poniżej średniej z przewagą rady Afroamerykanów? Bez ironii i żadnego haka, serio pytam.
@niochland: Czynników może być wiele. Próbka badań pod względem zamożności. Do tego na takie związki raczej decydują się osoby lepiej wykształcone niż przeciętna. Dziecko rodziców z wykształceniem wyższym ma lepsze wzorce do nauki niż osoba z domu, gdzie są dwie książki, z czego jedna telefoniczna. Do tego pytanie o to ile z tych dzieci to naturalne dziecko jednego z partnerów, a ile obce biologicznie z adopcji. I taka sama próbka
@niochland: badania też pokazują że dziewczyny mają lepsze oceny z matematyki czyli niby lepiej się uczą bo w sumie w całej reszcie mają też lepsze oceny. No ale w testach są gorsze :) więc o czym to świadczy ? Chyba każdy odczuwał w szkole że dziewczyny są faworyzowane, pamiętam jak napisałem zajebiste wypracowanie to dostałem 3 a laska dostała za jedną stronę 4+:D Wracając do badań to w sumie nie
@Tyraxor: no nie byłem najlepszym bo zazwyczaj nie robiłem zadań domowych wolałem poświęcać czas na coś bardziej pożytecznego :) W tym przypadku wypracowanie było idealne i to nie była tylko moja opinia. Ilość stron tekstu głównie wpływała na ocenę, chodziło o to żeby rozwinąć jakiś temat na 15 stron. A jedna strona tekstu nawet jak by była idealna to nie jest rozwinięcie.
Rosenfeld (2010) found that measures of parental education and income account for most of the differences between children with same-s-x versus different-s-x parents.
i
The results indicate that higher parental education and income, as well as older parents, increase children’s academic performance.
@niochland: Element klasowy przeważa nad elementem orientacji, choć oczywiście nie umniejsza to umiejętnościom wychowawczym homofilnych diad.
Ciekawostka: ostatnie badania wskazują, że dzieci z rodzin jednopłciowych, osiągają lepsze wyniki w nauce
Była też brana poprawka na zarobki
I to nie badanie na bazie 3 par.
2786 par lesbijek i 185 par gejów + ponad milion dzieci z hetero rodzicami.
#ciekawostki #lgbt #nauka #badania
@niochland: Czyli po prostu, osoby lgbt są lepszymi rodzicami. Czy państwo ma prawo skazywać dziecko na obiektywnie gorszy los, przez dorastanie w parach mieszanych?
@Tyraxor nie mam jak sprawdzić teraz tego badania ale zadań pytanie bo może się orientujecie:
Czy znane jest pochodzenie etniczne obu grup wziętych pod lupę w tym badaniu oraz ich status społeczny?
Czy to może być tak, że wzięliśmy LGBT z średnia dochodów powyżej średniej krajowej z 90% udziałem rasy białej oraz milion hetero poniżej średniej z przewagą rady Afroamerykanów?
Bez ironii i żadnego haka, serio pytam.
Prawdopodobnie tak, ale jedyne informacje jakie jest napisane to:
Do tego pytanie o to ile z tych dzieci to naturalne dziecko jednego z partnerów, a ile obce biologicznie z adopcji. I taka sama próbka
Chyba każdy odczuwał w szkole że dziewczyny są faworyzowane, pamiętam jak napisałem zajebiste wypracowanie to dostałem 3 a laska dostała za jedną stronę 4+:D
Wracając do badań to w sumie nie
@AshtarPL: Może nie byłeś najlepszym uczniem, i nawet sobie nie zdawałeś z tego sprawy. Ilość teksu rzadko jest miarą jego jakości.
Komentarz usunięty przez autora
i
@niochland: Element klasowy przeważa nad elementem orientacji, choć oczywiście nie umniejsza to umiejętnościom wychowawczym homofilnych diad.