Wpis z mikrobloga

#szkola #licbaza Rozszerzony angielski zalicza się jako normalne rozszerzenie czy jest jakoś inaczej traktowany? Mam rozszerzoną biologię, angielski i chemię, chciałem się wypisać z chemii lecz w sekretariacie mi powiedzieli że nie mogę bo muszę mieć minimum 2 roz i jeden język, wszędzie w internecie mówią o 2 obowiązkowych i niby język tez się do nich zalicza . Mogą mi tak po prostu odmówić czy mogę jednak się wypisać?
  • 8
@robert7454

bo muszę mieć minimum 2 roz i jeden język, wszędzie w internecie mówią o 2 obowiązkowych i niby język tez się do nich zalicza

Co to za dane z doopy xD Według ogólnych przepisów trzeba podejść do co najmniej jednego rozszerzenia. Gdzie Ty przeczytałeś o dwóch? xd
@robert7454 hmm, jest coś takiego jak ramowy plan nauczania i tam masz określone ile godzin danego przedmiotu musisz wyrobić i kiedy. Myślałam, że chodzi Ci o samą deklarację maturalną, a to są dwie różne rzeczy. Raczej z zajęć nie uda Ci się tak po prostu zwolnić. To raczej dobra wola nauczyciela, że pozwoli Ci nie chodzić na te lekcje.

Ja w ostatniej klasie miałam rozszerzoną infę i matmę, i mimo, że ludzie
@FreakingAwesome Tylko pozostaje kwestia tego że u mnie w klasie są osoby co mają tylko dwa rozszerzenia, ja też bym chciał mieć te dwa ale mi mówią że nie mogę tego trzeciego zrezygnować bo będę miał za mało godzin ()