@misiek735: Wszystkiego po trochu, zależy jaki samochód przyjedzie i jaki sprzęt mam najbardziej pod ręka
Ale złapałem się na tym ze najczęściej wybieram obd11 ze względu na mobilność i backup w chmurze, plus podglad ( i możliwość aktywacji ) z poziomu apki konkretnych funkcji
@Himan1: jedynie co mnie martwi w przypadku obd11 to kłopot z long coding helper. Chcę aktywować na przykład needle swap ale nie wiem który bit odpowiada tej funkcji bo mój obecny vcds 12.12 jest za stary aby posiadać info o tym sterowniku. Poczytam o obd11
@Himan1: no właśnie, taki podgląd to ja już mam na vcds 12.12. Który bit odpowiada czemu, tego nie wiem i o to się najbardziej rozchodzi.
Kupię real hex v2, problem w tym że na aliexpress nie ma aukcji gdzie oferują te kable z polskich (lub ogólnie europejskich) magazynów, wszystko jest dostępne tylko z chin.
https://www.olx.pl/oferta/interfejs-diagnostyczny-vcds-v2-20-4-1-pl-eng-platmega162-bootloader-CID5-IDxHGZZ.html#3017d25ecd
#vcds #vag #volkswagen #samochody #pytanie #kiciochpyta
Mam dwa auta do kombinowania, ibiza z 2018 roku i Leon z 2021.
Hexv2 z ali za 80 euro ogarnie temat?
Ps: zawsze przed zapisaniem kodowania sprawdzaj czy nie ma przesunięcia
Gdzieś czytałem że po aktualizacji już nie ma kłopotów z przesuwaniem.
Ale złapałem się na tym ze najczęściej wybieram obd11 ze względu na mobilność i backup w chmurze, plus podglad ( i możliwość aktywacji ) z poziomu apki konkretnych funkcji
źródło: comment_1636154584vB1HSMZkuErXgQVHKA5DbM.jpg
Pobierzźródło: comment_163615477873VR7PQzZp0JC3khsZqitM.jpg
PobierzPoczytam o obd11
źródło: comment_1636191601BFXcwb9HROt2oKHflEn2tn.jpg
Pobierzźródło: comment_16361916730VE0AoPralGnRkW7yuzOcU.jpg
PobierzKupię real hex v2, problem w tym że na aliexpress nie ma aukcji gdzie oferują te kable z polskich (lub ogólnie europejskich) magazynów, wszystko jest dostępne tylko z chin.