Wpis z mikrobloga

Mireczku i Mirabelki. Szukam ekspresu do kawy do około 2.5k (może być więcej). Niestety musi być full automat, żeby różowa mogła sobie sama zrobić latte.
W jaki model najlepiej celować? Coś co się nie rozdupcy za szybko i ładnie pieni mleczko.
Delonghi? Siemens? Phillips? Krups?

#kupujzwykopem #kawa #agd #ekspresdokawy
  • 10
  • Odpowiedz
  • 1
@#!$%@?: Wiem. Miałem szkolenie baristyczne i bawiłem się z jakieś 3 lata ( ͡ ͜ʖ ͡) ale różowa woli klik i gotowe. A i ja jakoś się rozleniwiłem...
  • Odpowiedz
@Pabi77: robiłąm ostatnio rekonesans, zapoznaj się z pozycjami:
-Ekspres NIVONA CafeRomatica 670
- Nivona CafeRomatica 779
- Melitta Barista CI Touch Czarny
-De'Longhi Dinamica ECAM 353.75

ogólnie idz raczej w marki: nivona, jura, meiltta i niektóre de-longhi
  • Odpowiedz
@Pabi77:
Philipsa nie bo oni robią plastik straszny - nawet takie Saeco ukatrupili po przejęciu marki. Sprzęty domowe Philipsa generalnie mają krótki okres przydatnosci po którym raczej decydujesz się na zakup nowego sprzętu i to innej marki. Chciałem zaoszczędzić Ci nerwów i pieniędzy.
Zdecydowanie jeśli możesz upolować jakąś Jurę to ją bierz - lub alternatywę: Nivona. Bardzo dobra jakość, porównywalna z Jurą ale taniej.
Albo DeLonghi z serii Magnifica.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Pabi77: siemensów nie polecam, w pracy mamy jakiś za miliony monet a psuje się co chwila. Ciągle jakieś problemy, oddawanie na serwis. Ostatnio np zaczął całą zmielona kawę rozwalać po swoim wnętrzu zamiast wywalać do pojemnika xD
  • Odpowiedz