Wpis z mikrobloga

Wie ktoś jak ustawić w #enigma2 , #openatv żeby na liście kanałów pojawiały się 2 wydarzenia - aktualne i następne, biorę pod uwagę zmniejszenie ilości kanałów na stronie do np 10 czy tam 7
wołam #cccam #openpli jeszcze
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@l1ght: Jeśli wiesz czym są pliki XML i jak są zbudowane, to dałoby się pewnie "przerobić" aktualnie istniejący skin (skórkę) tak, by wyświetlał te informacje. "Gotowego" ustawienia aktywującego taki tryb niestety nie kojarzę.
  • Odpowiedz
XML i jak są zbudowane, to dałoby się pewnie "przerobić"

@mp107: tak wiem i jeśli nie sa jakoś mocno skomplikowane to pewnie do tego dojdę. W jakiej lokalizacji trzymany jest layout tej listy, wiesz może?
  • Odpowiedz
@l1ght: Będziesz musiał sam pogrzebać w skinie. Nie masz wyjścia. Czeka cię sporo zabawy. Przywracanie skina domyślnego --> init 4 && echo "config.skin.primaryskin=skindefault/skin.xml" >> /etc/enigma2/settings && init 3
  • Odpowiedz
Będziesz musiał sam pogrzebać w skinie.

@pansamolocik: Grzebałem wczoraj trochę, dokopałem się do ścieżki /usr/share/enigma2/MetrixHD/ nawet wyedytowałem jeden wpis w XML - nic się nie zmieniło ( ͡° ͜ʖ ͡°).

Jeszcze wpadłem na coś takiego jak edytor skinów, ale po zaimportowaniu aplikacja się wykrzacza, bo ścieżki nie takie do odwołań w XML-u nawet próbowałem je zmienić ale sypią się inne cuda i odpuściłem. Grzebiąc w necie
  • Odpowiedz