Aktywne Wpisy

PorzeczkowySok +14
po dwóch miesiącach dotarłem do pani okulistki, powiedziała, że ten mój ból silny oka i wymioty przez 3 godziny co kilka miesięcy, to ona nie wie skąd, ona tam nic nie widzi (hehe), może migrenowe, na kontrolę za dwa miesiące umówion, jak będzie w między czasie kolejny atak to mam obserwować czy to w małym punkcie jest czy promieniuje i gdzie to dokładnie jest
niby wiedziałem, ale tak dużo czasu mija, że
niby wiedziałem, ale tak dużo czasu mija, że

menelf +4
co o mnie myślicie do tej pory, ale tak szczerze

#rosliny #botanika #ogrodnictwo #papryczki #chili #pytaniedoeksperta #kiciochpyta
źródło: comment_1601842241JPmeD40Q4VaMxK9xPnZI2m.jpg
Pobierz@24GHzWireless: To normalne że osłabło, powinieneś jej po owocowaniu dać spokój i ją przezimować. Ona Ci przez okrągły rok owocować nie będzie, musi odpoczywać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: comment_1601844395vG8mQNDno0jBdZWlDu1Ucv.jpg
Pobierzźródło: comment_1601844426MwJm8X9k1g3hci3VCYfyq7.jpg
Pobierz@Niewiemja: hmmm, ona chyba się dopiero rozkręcała, bo jeszcze jest trochę tych owoców tylko przestały się czerwienić.Tak to wygląda w tym momencie i łącznie jest ok. 25-30 papryczek z czego tylko 2 czerwone. Wcześniej zebrałem ok. 12, chorwackie były piękne czerwone, w PL już były bledsze.
Byłbym wdzięczny za podpowiedź: jak przygotować ją do zimowania i dać
źródło: comment_1601844572YhLQrW4hwOHLrB5qjrj1vv.jpg
Pobierzhttps://www.wykop.pl/wpis/46585221/tym-poradnikiem-postaram-sie-ulatwic-rozpoczecie-p/
@Niewiemja: Dzięki za poradniki, już się biorę za lekturę! Nigdy nie miałem roślin na poważnie, ale chętnie się douczę co i jak, bo mnie mega wciągnął temat. :)
@magnes125: @24GHzWireless: Spokojnie, już za trzy miesiące czas na nowy wysiew :D