Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@evilonep: Jeśli pokażą dobrą alternatywę dla 3060 i 3070 to może to dość mocno wpłynąć jednak na ich wyniki finansowe. Jeśli dodatkowo nie będzie problemów z dostępnością i koniecznością obniżania zegarów jak w 3080 to mogą sporą część rynku przejąć. AMD coraz częściej jest polecane w porównaniu do 4 lat temu jak wtedy kompa składałem. Jeśli wyniki finansowe spadną to i kurs spadnie.
  • Odpowiedz
@Quantuum: dzięki za ten komentarz. Czas pokaże. Wydaje mi się, że AMD może bardziej konkurować z Intelem, natomiast do nvidii i ich planów na przyszłość - są daleko w tyle. Imo obie firmy będą rosły w siłę, ale nvidia wydaje mi się lepszą opcją do pozycji długoterminowej. Jeśli kupno ARM się powiedzie to myślę, że kurs pójdzie "to the moon" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@evilonep: Zobaczymy co pokaże 28 amd i jak będą się sprawować 3070 które mają premierę 15 jeśli się nie mylę. Z tego co widziałem to nvidia znacznie przyśpieszyła premierę kolejnych modeli po pierwszych przeciekach o kartach amd mimo że nigdy wcześniej tak szybko tylu kart nie wypuszczała.
  • Odpowiedz
  • 1
@evilonep

@Quantuum

Fakt, że nVidia wypuściła tak szybko i tak mocne karty może świadczyć o tym, że mają info o tym co dzieje się w obozie AMD i może nas pierwszy raz od dłuższego czasu czekać poważniejsza konkurencja z ich strony
  • Odpowiedz
@Cyslav: Na to właśnie czekam. Konkurencja to coś bardzo dobrego. Nie bez powodu nagle następna generacja wychodzi tańsza niż poprzednia mimo takiego wzrostu wydajności. Najchętniej bym już złożył kompa ale czekam na obie premiery amd.
  • Odpowiedz
@Cyslav: @Quantuum: @PrzegrywNaErasmusie: czym lepsza konkurencja tym lepiej. Ja kibicuje nvidii i jako osoba posiadająca akcje tej firmy uważam, że to bardzo bezpieczna pozycja. Niezależnie od tego co pokaże AMD. które może mocno wzrosnąć. 2-3x mocniej niż nvidia.
Staram się patrzeć na całokształt i AMD w najbliższym okresie zapowiada się bardzo dobrze. Niemniej jednak, wg mnie bezpieczna przystania dla osób, które chcą długo trzymać kupione akcje
  • Odpowiedz