Wpis z mikrobloga

@Matioz: Ci ze sztandarem Lannisterów są z brazylijskiej pseudokatolickiej sekty "Tradycja, Rodzina i Własność".

Organizacja Tradycja, Rodzina i Własność była w roku 1995 przedmiotem analizy francuskiej komisji śledczej ds. sekt[9]. W raporcie tym TFP zostało określone jako jeden z najbardziej aktywnych ruchów pseudo-katolickich.[9]
R187 - @Matioz: Ci ze sztandarem Lannisterów są z brazylijskiej pseudokatolickiej sek...

źródło: comment_16012953832Mp8Trsfg9Y6Pk9bDNjoNr.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@Riczard Nie jestem godny pisać czego oni chcą i choćbym miał 100% rację to i tak zostanę nazwany dzbanem, sznurem, prawakiem i minusa też dostanę ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@R187: "Warto wspomnieć, że dwadzieścia lat temu rządy francuski i belgijski wpisały na listy sekt ponad sto organizacji, w tym takie ruchy katolickie jak Odnowa w Duchu Świętym, Opus Dei czy właśnie TFP, pomawiając je o szkodliwą działalność. Listy poddano powszechnej krytyce, a te organizacje oczyściły się z zarzutów, ale o tym liberalne media już nie wspominają."
  • Odpowiedz
@Matioz: Chciałem napisać, że Warszawa w pigułce, ale ze smutkiem zreflektowałem się, że Polska w pigułce. W tle politycy p------------ą miliardy, a podzielony plebs szczeka na siebie.
  • Odpowiedz