Aktywne Wpisy
Lelkomtu +58
niochland +106
W Warszawie już od tygodnia działa Strefa Czystego Transportu.
Jakoś cicho o tym na Wykopie, a przecież świat miał się zawalić, stąd też pytanie dla mieszkańców #warszawa
1. Ile biednych ludzi nie dojechało swoimi dupowozami na czas do pracy?
2. Ile smutnych ludzi ma problem, żeby dowieźć dziecko do przedzszkola?
3. Ile dup prawaków pękło?
Jakoś cicho o tym na Wykopie, a przecież świat miał się zawalić, stąd też pytanie dla mieszkańców #warszawa
1. Ile biednych ludzi nie dojechało swoimi dupowozami na czas do pracy?
2. Ile smutnych ludzi ma problem, żeby dowieźć dziecko do przedzszkola?
3. Ile dup prawaków pękło?
-ja w lutym kupiłem samochód za 48k
- autotesto 0.8k
- rejestracja + podatek od wzbogacenia 1,5k
- po samochód w dwie strony miałem 1000km
Czyli sumując wydałem na auto (bez bierzących napraw/zmian) ok 52k
Ubezpieczyciel wyliczył że auto przed szkodą było warte 29k xddddddd (╯°□°)╯︵ ┻━┻
I że po szkodzie wrak wart jest 8k
Jeszce dobija mnie to że specjalnie harowałem na niego za granicą półtorej roku włożyłem cały hajs w swoje marzenie i taka lipa
Przecież to nie może być tak że ktoś niszczy z głupoty mój samochód a ja nawet nie wychodze na zero.
Chce kręcić afere ale nie wiem jak i gdzie. Pomóżcie wykopki(╥﹏╥)
#afera #ubezpieczenia #motoryzacja #samochody #wypadek
Nie bój nic
@troloking: gosciu, to tylko troche blachy, wez dwa glebokie wdechy a jak nie pomoże to zapisz sie do specjalisty.
Komentarz usunięty przez autora
@smway: mam podobne podejście. Albo brać auto nowe z salonu albo kupować do 4 cyfrowej kwoty a nie piecio cyfrowej.
Samochod to zawsze będzie strata pieniędzy chyba że na siebie zarabia.
podał pracogodzine mechanika na uwaga 6 zł XD na 6zl
a założenie zderzaka na wyliczył że powinno 3-4h max itp
Kolega się odwołał poszedł do firmy która zajmuje się takimi sprawami to i zarobił na tym ( ͡º ͜ʖ͡º)
Jak znajdę ssa wyceny to wyśle
Jak cię nie stać na utrzymanie/ubezpieczenie drogiej zabawki, to po co ją kupujesz?
Swoją drogą jak można nie ubezpieczyć czegoś na co się pracowało 1,5 roku XDD to już jest wgl patola...
Zauważyłem że sytuacja zdarza się głównie biednym, młodym i słabo wykształconym robolom, to że są naiwni/głupi to już mam nadzieję rozumie się samo przez
Z samochodu wychodzi Niemiec, machnął ręką:
- Etam.. 3 miesiące pracy.. a co tam, kupie sobie nowy.
Polak wyłazi cały zapłakany:
- Eh.. całe życie pracowałem, co ja teraz zrobię.
Niemiec na to:
- To po ch*j sobie taki drogi kupowałeś?
I najlepsze jest to, ze po prostu nie widze powodu dlaczego mialbym sie go pozbywac. Jest w pelni sprawny, nie rdzewieje,
Problemem po prostu jest polska mentalność "aby się tylko pokazać!" a je*ią 45h tygodniowo za 2k na rękę...
Tego się wgl nie widzi na zachodzie, gdzie ludzi ewidentnie stać na nowy samochód, to jest właśnie clue sprawy... tych ludzi stać i wszyscy to wiedzą, że ich stać więc nikt nie kupuje auta żeby się pokazać, w polsce wręcz odwrotnie, przecież jak kupię sobie auto za