Aktywne Wpisy
mirko_anonim +4
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#anonimowe #zwiazki #seks
Pytanie do byłych i obecnych kochanek oraz do niebieskich którzy kochankę posiadają: Po jakim czasie można się spodziewać, że facet zostawi dla was żonę? Czy panowie, w ogóle zamierzacie zostawić swoje żony dla kochanek? Mam tutaj na myśli takie układy, w którym były obietnice wspólnego życia.
Ja obecnie czuję się oszukana i okłamana. Jakiś rok temu w sierpniu weszłam w taki układ. Zakochałam się bez pamięci.
#anonimowe #zwiazki #seks
Pytanie do byłych i obecnych kochanek oraz do niebieskich którzy kochankę posiadają: Po jakim czasie można się spodziewać, że facet zostawi dla was żonę? Czy panowie, w ogóle zamierzacie zostawić swoje żony dla kochanek? Mam tutaj na myśli takie układy, w którym były obietnice wspólnego życia.
Ja obecnie czuję się oszukana i okłamana. Jakiś rok temu w sierpniu weszłam w taki układ. Zakochałam się bez pamięci.
Rozumiem, że palisz. Rozumiem, że być może boisz się iż Twój nałóg będzie postrzegany jako wada. Natomiast w momencie gdy Twoja odpowiedź na pytanie "czy pali pan papierosy?" zamiast zwykłego "tak" wygląda jak nędzna próba zakłamywania rzeczywistości i wmawiania mi pozytywów robienia sobie przerwy na fajkę, już w tym momencie zostajesz skreślony jako osoba potencjalnie konfliktowa.
Zapewne wielu palaczy w tym momencie pomyśli o mnie, że nie przyjęłam być może wartościowego pracownika tylko ze względu na to iż jest palaczem. Błąd. Ogromny błąd. Przeszkodą okazała się postawa osoby, która już podczas pierwszego spotkania sprawia wrażenie kogoś niestabilnego. Natomiast taka osoba może być przekonana że powodem odrzucenia go był jego nałóg.
#korpo #korposwiat #pracbaza #praca #papierosy #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #phyrexiacontent
@Mave: To akurat obsługuje zazwyczaj 1 księgowa i 1 kadrowa, chyba że masz na myśli zadania z zakresu office managementu, które można przydzielić sekretarce za pół pensji HRowej
Komentarz usunięty przez autora
@GienekZFabrykiOkienek: Ktoś powyżej już dość wyczerpująco wytłumaczył Ci Twój błąd logiczny. Najwyraźniej przeoczyłeś komentarz tamtej osoby bądź udajesz iż go nie widziałeś.
@Phyrexia: rozumiem, ze uzaleznienie od sera zółtego takze dyskwalifikuje?
@Phyrexia: Jakoś nie widzę. Ktoś wspomniał, że "jeżeli nie zapisuję to nie ma przetwarzania", ale to oczywista bzdura. Dostałaś konkretne przepisy, artykuły i opracowania w internecie, ktoś nawet wrzucił link do strony z wyrokami sądów - ale to za mało xD Gra w szachy z gołębiem ¯\_(ツ)_/¯
1. Zabrania się przetwarzania danych osobowych ujawniających pochodzenie rasowe lub etniczne, poglądy polityczne, przekonania religijne lub światopoglądowe, przynależność do związków zawodowych oraz przetwarzania danych genetycznych, danych biometrycznych w celu jednoznacznego zidentyfikowania osoby fizycznej lub danych dotyczących zdrowia, seksualności lub orientacji seksualnej tej osoby.
Już przez to przechodziliśmy... Nie mów mi że do pracy w HR nie trzeba nawet umieć
https://www.pit.pl/aktualnosci/abc-rekrutacji-w-wytycznych-prezesa-uodo-997217#:~:text=Katalog%20niezbędnych%20danych&text=Pracodawca%20nie%20może%20żądać%20podania%20innych%20danych%20osobowych.&text=To%2C%20jakich%20danych%20osobowych%20może,innych%20danych%20na%20tym%20etapie.
@jaczyliktoo: @GienekZFabrykiOkienek: Zdecydujcie się, Kodeks Pracy, czy RODO? Już ustaliliśmy, że zacytowany fragment RODO nie ma zastosowania w tej sytuacji. Czy mogę prosić o konkretny cytat z KP?
Cytat z KP już dostałaś:
Zakres danych osobowych żądanych od osoby ubiegającej się o zatrudnienie
§ 1.
Pracodawca żąda od osoby ubiegającej się o zatrudnienie podania danych osobowych obejmujących:
1)
imię (imiona) i nazwisko;
2)
datę urodzenia;
3)
dane kontaktowe wskazane przez taką osobę;
4)
wykształcenie;
5)
kwalifikacje zawodowe;
"He he info czy pali to nie
@GienekZFabrykiOkienek: Rozumiesz to słowo?
@Phyrexia: to po polsku?