Wpis z mikrobloga

Wytłumaczenie mi konsolowcy jedną rzecz na chlopski rozum.
Mam telewizor 4k bez HDMI 2.1. Warto kupić XSX albo PS5? Czy będę odczuwał przeskok technologiczny w nowej generacji posiadając wąskie gardło w postaci starego HDMI?
Czy może lepiej kupić XSXS skoro i tak mocniejsza wersja nie rozwinie skrzydeł?
#konsole #xbox #ps5 #xboxone #telewizory
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Mam telewizor 4k bez HDMI 2.1. Warto kupić XSX albo PS5? Czy będę odczuwał przeskok technologiczny w nowej generacji posiadając wąskie gardło w postaci starego HDMI?

@dzerald: jeszcze jak. Ja sam przesiadłem się ze 2 lata temu ze zwykłego one na one x, mając zwykły monitor 23 cale 1080p i dla samego faktu, że wszystko chodzi szybciej jest warto. Jak nie będziesz miał efektów graficznych, to dostrzeżesz to, że masz
  • Odpowiedz
Pytanie kiedy i czy w ogóle pojawią się w tej generacji gry 8k?

@dzerald: Jak im będzie się opłacało. Czyli jak wyjdą telewizory 55 calowe nie jak teraz 70 i będą kosztowały te 5 tysięcy zł, a nie 12 tysięcy.
Może pod koniec generacji
  • Odpowiedz
@arko123 a jaki telewizor z normalna cena ma hdmi 2.0? Do 4k nie znalazłem żadnego. A wydając juz na konsole i telewizor razem 8k to juz faktycznie lepiej kompa.:p
  • Odpowiedz
@dzerald: jakieś bzdury Ci tu piszą. konsola nadal wyciągnie 120FPS. 2.0 nie obsłuży 120hz w 4k (o ile Twój TV obsługuje takie odświeżanie).
Minus niestety duży jest taki, że 2.0 nie obsłuży też HDR w 4k.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@muszelek Każdy telewizor ma teraz HDMI2.0. To nowe HDMI do 8k to 2.1. Sony wypuściło teraz 65cali z nowym HDMI za około 6000zł i to nie jest OLED.
  • Odpowiedz