Jakiś czas temu ludzie z #oracle obiecali mi mejlowo voucher na egzamin z #java. Już od kilku miesięcy do nich piszę, i generalnie albo rżną głupa, że nie wiedzą o co chodzi, albo zwyczajnie nie odpisują. Już tak nienawidzę tej firmy przez to... Anyway, mogę jakoś dochodzić swoich spraw, choćby i przed sądem? To znaczy czy taka obietnica prawnie ich do czegoś zobowiązuje? Czy mam po prostu odpuścić zakładając, że zmienili zdanie? ( ͡°ʖ̯͡°) #prawo #pytaniedoeksperta
@SPRAWDZANIE_IP nie wiem czy na serio mam odpowiadać na to, ale niech będzie... głównie po to że umiem już Javę i mam jakieś doświadczenie, nie chce mi się znowu być juniorem, tym razem w pytonie
@Ewentualnie: Argumentujesz swoje zdanie tym, że wątpisz żeby ktokolwiek na to patrzył. A Mirabelka wcale o to nie pyta czy ktoś patrzy czy nie patrzy. (✌゚∀゚)☞
@Ewentualnie: Patrzą patrzą, jak firma startuje do przetargu to certyfikaty pracowników są często wymagane. Nie wiem, skąd ta ignorancja dla certyfikatów. @noelo_cohelo: nie masz innego kontaktu wyżej, do którego mogłabyś napisać w tej sprawie?
@noelo_cohelo: to zrób inaczej, masz jakąś obietnicę na piśmie? Masz dostęp do tzw. MOS? To załóż im zgłoszenie serwisowe i eskaluj je po jakimś czasie. Max 2 msc i przejdzie. Wiem, że długo, ale inaczej się nie da jak nie masz kontaktu wyżej. Jeśli nie masz to pisz, poszukam coś w swoich kontaktach ( ͡°͜ʖ͡°)
@Sebgat mam mejla. co to jest MOS? nic mi nie wiadomo o tym. a 2 miesiące to pikuś w porównaniu z tym ile już czekam (i tak się jeszcze nie nauczyłam xd)
@Sebgat olntechus@oracle.com (z tego adresu kolo mi obiecał voucher) i edukacjapl@oracle.com (na ten adres mnie odesłał po odbiór)
mam chyba konto (zalogowałam się), ale nie połączone z "support identifier". gdzieś przy łączeniu jest napis "don't know your support identifier?" i kliknęłam tam "visit the registration help", to mnie przekierowuje do support.oracle.com/epmos, a tam "unexpected error" xd no firma krzak
nie wiem czy ten portal będzie dla mnie, załatwiam to
@noelo_cohelo: dobra, to zrób inaczej, zadzwoń jutro pod nr +48 (22) 690-8896 i od razu prosto z mostu powiedz, że miałaś obiecany voucher i jak go otrzymać drogą oficjalną, że jest obiecany przez tego a tego itp. Niestety jest to infolinia, ale doświadczenie życiowe mówi mi, że jest to najłatwiejszy sposób załatwienia spraw szczególnie, jeśli trafisz na Panią Kasię ( ͡°͜ʖ͡°)
Już tak nienawidzę tej firmy przez to...
Anyway, mogę jakoś dochodzić swoich spraw, choćby i przed sądem? To znaczy czy taka obietnica prawnie ich do czegoś zobowiązuje? Czy mam po prostu odpuścić zakładając, że zmienili zdanie? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#prawo #pytaniedoeksperta
Czytaj ze zrozumieniem
@noelo_cohelo: nie masz innego kontaktu wyżej, do którego mogłabyś napisać w tej sprawie?
Jeśli nie masz to pisz, poszukam coś w swoich kontaktach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://support.oracle.com/portal/
piszesz osobiście z kimś czy na listę ogólną?
mam chyba konto (zalogowałam się), ale nie połączone z "support identifier". gdzieś przy łączeniu jest napis "don't know your support identifier?" i kliknęłam tam "visit the registration help", to mnie przekierowuje do support.oracle.com/epmos, a tam "unexpected error" xd no firma krzak
nie wiem czy ten portal będzie dla mnie, załatwiam to
Niestety jest to infolinia, ale doświadczenie życiowe mówi mi, że jest to najłatwiejszy sposób załatwienia spraw szczególnie, jeśli trafisz na Panią Kasię ( ͡° ͜ʖ ͡°)
dzwoń w godzinach
Komentarz usunięty przez autora