Wpis z mikrobloga

Hej, nie znam się na audi, a rozglądam się i mam ochotę na jakieś :)
Wpadł mi w oko egzemplarz https://www.otomoto.pl/oferta/audi-a4-2-0-tfsi-quattro-252-kmsalonpl-i-wl-serwinaso-bezwypadkowy-gwarancja-ID6Djgv6.html

Szukam opinii, wydaje mi się, że wyposażenie jest w miarę, a relacja wyposażenia/stanu/roku/przebiegu do ceny jest tak dość ok. Wyposażenie mogłoby być lepsze, ale też z drugiej strony chyba niczego krytycznego nie brakuje.
Co sądzicie?

#audi #samochody #motoryzacja
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@maur: W życiu nie zrozumiem wydawania kasy na auto nowe, mogąc kupić w tej samej cenie coś dużo ciekawszego, ale starszego. W tej kasie możesz kupić:
- BMW M5
- Porsche Panamera Turbo
- Audi RS5
- BMW M6
- Ford
  • Odpowiedz
@peterr767: P--------z bzdury takie, że głowa mała.
@masterix: Są takie same jak przy nowszym aucie. Płyny, klocki, elementy zawieszenia wymienia się tak, czy inaczej. Nie ma specjalnej różnicy, czy np. tulejki zostały wymienione przez poprzedniego właściciela, czy są od nowości. Mam w tej chwili 12-letnie auto, od zakupu wymieniam płyny + zrobiłem hamulce. A nie, przepraszam, odpowietrzenie odmy się zepsuło, koszt 150zł. To są mity powtarzane przez januszy
  • Odpowiedz
@Kormas: Co będę dyskutować z "ekspertem", który twierdzi że koszty utrzymania względnie nowego A4 i starego M5 czy, co gorsza, Panamery są takie same? ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Kormas: a ja w zyciu nie zrozumiem debili z wykopu ktorzy zagladaja ludziom w ich portfele. Kazdy kupuje co chce. Idz kup sobie porsche XD Acha, pamietaj, ze zanim kupisz tego 10 letniego strupa, to ktos go kupil NOWEGO XD
  • Odpowiedz
@maur: aj szkoda że nie inny kolor mi biały strasznie nie leży ale jeżeli tobie się podoba to wymienić oleje (również ten w skrzyni biegów) filtry i można latać
  • Odpowiedz
W życiu nie zrozumiem wydawania kasy na auto nowe

@Kormas: No wiesz..
1 to nie musisz rozumieć, ile ludzi tyle potrzeb, czy coś? :)
2 leasingowac mozna auta ktore na koniec leasingu maja bodajze 8 lat, nie 15
3 to nie jest nowe auto, a 3
  • Odpowiedz
oklejenie fajna sprawa ale kosztowna

@Dejwi996: No wiem, trochę tak. Ale wygodniej chyba kupic juz takie auto, niz czekac i celowac w jakies 2-3 letnie z takim silnikiem i wyposazeniem wiekszym niz podstawowe i jeszcze w kolorze fajnym :D Bo wiekszosc to czern/biel/czerwien (a te kolory mi nie pasują ;) )
Swojego obecnego o wartosci 20k bym nie oklejal, ale jak kupuje nowe ("nowe") to moge sie szarpnac ;)
  • Odpowiedz
To są mity powtarzane przez januszy jeżdżących z--------i gruzami kupionymi za kilka tysięcy.

@Kormas: wiesz co, moje pierwsze auto faktycznie niewiele co robiłem, a było 15 letnie. Ale znam historie znajomych, którzy kupili auto za 20-35k, a potem 5-12k wrzucali w naprawy i to nie jednorazowo, tylko co 2-4 tygodnie odwiedzając warsztat. :)
  • Odpowiedz
@maur: Użytkuję podobną sztukę tyle że w dieslu 190 koni od 3 lat. Mam porównanie z A3 oraz A6 bo czasami jeżdżę. A3 to dla mnie dramat, naprawdę czuć że to nie ta klasa samochodu co A4, natomiast A6 daje niewiele więcej i wg mnie nie jest warta dopłaty. Wracając do ogłoszenia to wyposażenie jest OK ale czego ci myślę będzie brakować to aktywny tempomat (ACC). Przydaje się w sumie
  • Odpowiedz