Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Wkurzyłem się! Różowa sobie jedzie z psiapsiółkami to hotelu ze spa a ja muszę zasuwać przy remoncie który finansują w 100% bo to jest niby moje mieszkanie które spłacam. Zabawne że rodzina różowej uważa tak jak ona a moja rodzina uważa, że jednak różowa powinna się dorzucać do wyposażenia bo już mieszka u mnie 3 lata i będzie kolejne 5 lat, bo planujemy kupić dziurę w ziemi. Już chyba wiem czemu tak dużo facetów zwleka ze ślubem itd. #zwiazki

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5f5769e78679b6c666e7b1d1
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: LeVentLeCri
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AnonimoweMirkoWyznania: sama bym nie zamierzała finansować remontu mieszkania mojego niebieskiego, gdybym nie była pewna, czy to ferever i ever i nie żądałabym od niego tego samego, gdyby związek był świeży lub gdybyśmy nie mieli sprecyzowanych planów co do wspólnej przyszłości. Fajnie, że włożę kasę w remont, a za kilka miesięcy bye bye. Nie wiem, na jakim etapie jest Wasz związek, ale skoro planujecie wspólną przyszłość, to pogadaj z nią i
  • Odpowiedz
Qwerty: Różowa dobrze robi. Mieszkanie jest Twoje i w razie zerwania pozostanie Twoje. I z tego co się orientuję nawet po ślubie, skoro kupiłeś je przed ślubem, po rozwodzie byłoby Twoje. Więc to rozsądne, że się nie dokłada do czegoś, do czego nie ma % praw. Woda, gaz, elektryczność? Naturalnie, że po pół. Remont? Chyba byłaby głupia, gdyby się dołożyła.

Zaakceptował: LeVentLeCri
  • Odpowiedz
  • 1
@AnonimoweMirkoWyznania jak różowa mieszka juz 3 lata to cos by mogla sie dorzucić do remontu, tez przeciez mieszka i korzystać bedzie.

Ciekawe czy do opłat sie dorzuca ...

Teraz to Twoje mieszkanie, ale jak będziesz sprzedawać, to będą WASZE pieniążki pewnie ;)
  • Odpowiedz
PospolityMichał: Zawsze rozwala mnie logika osób takimi wpisami. Co wy macie we łbach

Jak wygląda sytuacja OPa aktualnie:
- Ma mieszkanie na kredyt i różową pod dachem, która za mieszkanie nie płaci, bo przecież "nie będzie niebieskiemu spłacać kredytu"
- Z racji, że mieszkają we dwoje to wszystko się szybciej zużywa i psuje, ale remont i nowy sprzęt ma kupować niebieski, bo przecież różowa nie będzie nic kupować do nie swojego mieszkania.
+? No nie
  • Odpowiedz
PospolityMichał: różowa - Założę się, że płaci tylko połowę za rachunki, a mieszka za darmo argumentując to tym, że nie będzie mu spłacać kredytu, bo jak się rozstaną to nic z tego mieszkania nie będzie miała. Oczywiście jednocześnie nie ma problemu gdy trzeba płacić Januszom za wynajem. Zresztą niech OP się wypowie i zobaczymy.

Zaakceptował: LeVentLeCri
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Brzmi troche jak zarzutka.
NIe rozumiem do końca tego, ze planujecie kupić kolejne mieszkanie i co ma do tego to że 5 lat ?

Czyli masz swoje mieszkanie na kredyt które spłacasz, różowa mieszka z Tobą za free od 3 lat i jeszcze 5 planujecie tak mieszkać bo planujecie kupić nowe deweloperskie ? Nie rozumiem.
  • Odpowiedz
Miras mam tipa dla ciebie, zbieraj wszystkie faktury paragony itp, wyciągi z konta. Jak coś jej o-----e i zacznie kombinować masz zabezpieczenie nawet jak będzie po ślubie. Będziesz miał argumenty że ty ladowales w ten dom itp
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: jak zamieszkaliśmy razem z różową, to od razu otworzyliśmy wspólne konto. co miesiąc przelewamy tę samą kwotę. na początku wynajmowaliśmy, po pół roku kupiłem mieszkanie za moją kasę. nadal przelewamy co miesiąc tę samą kwotę na wspólne konto i z tego ogarniamy życie, rachunki, remonty mojego mieszkania. mieszkamy w nim 3 lata, w planach mamy budowę domu, ale to plany na 3-5 lat jak nie więcej
  • Odpowiedz
  • 17
@girlsjustwannahavefun jakbym widziala historie swojej przyjaciolki. Mieszkala z facetem w mieszkaniu ktore udostepnili im jego dziadkowie 4 lata. Rachunki na pół, razem prowadzili też biznes. Ledwo zrobiła tam generalny remont wkladajac w to rownież swoj hajs a wylądowala na wynajmowanym, a z urządzonego mieszkania korzysta facet i jego nowa dziewczyna. A ostrzegałyśmy by nie pakowała hajsu w cudze.
  • Odpowiedz