Wpis z mikrobloga

@S007: Nic tu nie zmienisz, bo jak. To trasa klasyka. Tylko pamietaj, że z Przełeczy Bukowskiej jeszcze musisz wrócić do cywilizacji, a to bardzo męczące parę kilometrów po starej drodze z reztkami asfaltu.
  • Odpowiedz
@S007: okej, ale jak powrót planujesz czerwonym żeby wykręcić pętle to Ci się będzie tamtędy dłużyć w dół. Lepiej iść na przełęcz Bukowską czerwonym pod górę. Chyba że chcesz wracać tak samo jak przyszedłeś.
  • Odpowiedz
@S007: No właśnie tak, zamykasz pętelkę. Tylko tak jak ci radzi @cult_of_luna rozważ czy nie lepiej zmienić kierunek, czyli najpierw na Przełęcz Bukowską, potem Rozsypaniec, Halicz i Tarnica i zejść do Wołosatego niebieskim.
Ten odcinek Wołosate-Przełęcz Bukowska jest bardzo nużący i męczący. Tu sobie zobacz jak to mniej więcej wygląda. Ja wolę go zrobić na początek ze świeżymi siłami, ale ktoś może mieć inne preferencje.
  • Odpowiedz
@JPRW: @S007: dokładnie to miałem na myśli, 1.5h czy tak dwie od rana da się przeżyć, ale po całym dniu schodzenie tamtędy kiedy wiesz że nic już fajnego nie czeka Cię na trasie jest kiepskie. Zejście z Tarnicy dużo przyjemniejsze.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@JPRW mam prośbę czy mógłbyś mi to zrobić na mapa turystyczna? Ponieważ mam aktualnie przy sobie galaxy s2 i zrobienie nowej trasy graniczy z cudem
  • Odpowiedz
@cult_of_luna: @faramka: @JPRW: zdania są podzielone, dopiero co zrobiłem w obu kierunkach i ja wolę wejść ostro pod górę a schodzić łagodnie, raz że kolana, dwa że schodzenie po całym dniu lepsze łagodne bo na autopilocie i można się zamyślić... ale fakt że się nuży, bez sensu jest ten kawałek. a zimą to już w ogóle czerwonym zejście tylko.

• Odpowiedz
@kabzior: no zdania są podzielone to fakt :) ja zawsze jestem fanem nudy na początek bo motywacja inna i czas szybciej mija, z kolanami aż takiego problemu nie mam mimo sporawego życiowego stażu ;) co do przebitki na wschód - jakby był legal to bym pojechał specjalnie po to mimo że mam z 700km :D
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@kabzior
@cult_of_luna
Dziękuję. Przeszedłem jednak zaczynając od tej ciekawszej części.
Fakt droga powrotną dłużyła się ale dzięki temu poznałem fajna towarzyszke ( ͡º ͜ʖ͡º)

Teraz szukam jeszcze jakieś fajnej trasy. Co polecacie?
  • Odpowiedz
@S007: ta pętla co zrobiłeś to taka klasyka i must see. Ja jeszcze ogarniałem takie:
1. Połonina Wetlińska i Smerek
2. Połonina Caryńska (tu trochę ciężko pętlę wykręcić) bez wracania asfaltem lub jechania busem + krótki to szlak więc z busem Ustrzyki-Wetlina można połączyć 1/2
3. lub można połączyć Caryńską z Rawkami z zahaczeniem o Kremenaros
4. do źródeł Sanu, tam praktycznie nie ma gór, ale ciekawa czilautowa trasa śladami historii (tylko trzeba poczytać
  • Odpowiedz