@zawszespoko: mam dylemat wlasnie. Jakiś czas temu wyszedłem z shorta i zastanawiam się czy wchodzić z powrotem już jutro rano czy poczekać. Wydaje mi się ze jeszcze kilka dni będzie powoli wracało do 440 aż w końcu jebnie
@Piekny_Krolewicz: nie znam się to się wypowiem - stawiasz stawkę 1x że tesla spadnie. Jeśli posiadasz 1 sztukę etp -1x i kurs Tesli spadnie o 100 USD, zarobiłeś 100 USD. Ale mogę gadać głupoty, tak na chłopski rozum piszę xd
@Piekny_Krolewicz: Kupujesz i sprzedajesz analogicznie do akcji. Np. masz kupiłeś jednostki za 1000$, Tesla spadła o 10%, masz 1100$. Ich płynność jest sztucznie utrzymywana przez animatorów (instytucje, które je kupują i sprzedają w czasie dnia). Przykład: https://leverageshares.com/?etps=leverage-shares-1x-tesla-etp uważam, że jest to dla takiego newbie z małym kapitałem jak ja bezpieczniejsze od opcji.
Do przyszłych Ukraińców z regionu Kurska dotarła pomoc humanitarna. Niektórzy tak jak koniasz i groover próbują pierwszy raz w życiu coś innego niż chleb i woda #ukraina #rosja
źródło: comment_15995090886ufs3jcH5hD9HTTFNztPAU.jpg
Pobierz