Wpis z mikrobloga

Pomożecie?

Mam domenę, hosting i zainstalowanego Wordpressa. Kupiłem na Wordpress temat Photography. Dodałem go ale on potrzebuje zainstalować całą masę wtyczek. Wszystkie zainstalowało bez problemu poza jedną. Revolution Slider. Po kliknięciu Install przy wtyczce dostaję informację

Unpacking the package…

Installing the plugin…

Destination folder already exists. /var/www/vhosts/MOJLOGIN.host218.checkdomain.de/MOJADOMENA/wp-content/plugins/revslider/

Myślałem, że to oznacza iż wtyczka została zainstalowana już poprzednio, a taki folder się znajduje gdzieś na serwerze. Jednak na pasku po lewej nie mam tej wtyczki zainstalowanej. Chciałem wejść w listę wtyczek i ją aktywować lecz na liście wtyczek jej po prostu nie ma. A bez niej nie działa mi zaimplementowanie przykładowych stron które Temat proponuje. Pomożecie mi?

Dodatkowo na stronie cały czas znajduje się informacja

Installation/Update Of Required Plugins Needed

This theme requires the following plugin: Revolution Slider.

Proszę o wyrozumiałość. Nie mam żadnego doświadczenia ze stawianiem stron. Nigdy tego nie robiłem.

#wordpress #blog #stronwww #internet
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JorgNovartis:
Pomożemy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Za pomocą menadżera plików, albo klienta ftp przejdź do katalogu "wp-content/plugins" i usuń katalog "revslider". Następnie zaloguj się do panelu w Wrodpressie i spróbuj jeszcze raz zainstalować Revolution Slider.
  • Odpowiedz
@daro256: Udało mi się usunąć ten folder. Zainstalowałem FileZille połączyłem się do serwera i znalazłem oraz usunąłem. Jednak w między czasie coś namieszałem... jak wchodzę na stronę to dostaję taką informację

Error establishing a database connection This either means that the username and password information in your wp-config.php file is incorrect or we can’t contact the database server at localhost. This could mean your host’s database server is down.

Are
  • Odpowiedz
@JorgNovartis: W między czasie jak próbowałem dostać się do PHPmyAdmin i tam miałem możliwość zmian hasła. Czy to możliwe że po zmianie powinienem to gdzieś zaktualizować aby strona mogła połączyć się z bazą danych? czy coś?
  • Odpowiedz