Wpis z mikrobloga

@michal0110: Raczej zmiana zasad kwarantanny. Nie bada się już osób które miały styczność z osobą chorą. Taka osoba jak nie ma objawów to wypuszcza się ją po 10 dniach bez testu. Mało to dla mnie zrozumiałe bo to bezobjawowi właśnie roznoszą covida.
  • Odpowiedz
Mało to dla mnie zrozumiałe bo to bezobjawowi właśnie roznoszą covida.

@Veelion: Nikt zdrowy na umyśle już się do sanepidu nie zgłosi tyle było sygnałów jak to działa i wygląda. xD Musieli w końcu zmienić te zasady choć niewiele to da bo ludzie już mają zakodowane, ze z dala od sanepidu niezależnie co by się działo i codziennie kolejni się do tego przekonują. xD Poza tym kto jeszcze obecnie boi
  • Odpowiedz
@Pieniek1991: To osoby chore zgłaszają tych z którymi mają kontakt więc ucieczka nie dużo daje. A za kilka miesięcy jak się wirus rozpanoszy to pewnie wyjdziemy z fazy zaprzeczenia i znowu przyjedzie strach i złość na rządzących że za bardzo poluzowali (mam nadzieje że tak nie będzie ale jednak wszystko na to wskazuje).
  • Odpowiedz
@Veelion: Ludzie już mają tego dość i z dnia na dzień coraz więcej wie, ze sanepidu trzeba unikać. Za parę miesięcy zakończymy tę farsę na dobre, będzie szczepionka, już wiadomo, że dla chętnych więc prosta sprawa - boisz się to się szczep, jak się nie szczepisz twoja sprawa. Wracamy do normalności max w drugim kwartale przyszłego roku. Ja już od dawna nie spotkałem nikogo co by się bał tego wirusa
  • Odpowiedz
@Pieniek1991: Właśnie tacy jak ty są największymi szkodnikami. Naczyta się janusz jeden z drugim o kilku ekstremalnych przypadkach na prawie milion którzy się przewinęli przez kwarantanny i wciska ludziom kit aby się nie zgłaszali.

To jest zwyczajne podżeganie do mordowania ludzi. Bo nie wiesz baranie czy nie sprzędłaś już komuś wirusa i nie uruchomiłęś całego łańcuszka zarażeń którego nie można przeciąć bo tobie się kilku dni na dupie w domu
  • Odpowiedz