Nawiązując do tego wpisu https://www.wykop.pl/wpis/51377109 Udało się... Bez problemu. 2 tyg zero alkoholu, mało tego, kładłem się spać o 22 i wstawałem 8 i byłem wyspany, co po alkoholu nie zawsze się udawało... ciekawe jak długo tak pociągnę, za parę godzin będę u siebie, pewnie wieczorkiem piwko wejdzie, ale max 2, nie więcej. Tak czy siak jestem z siebie dumny! #gownowpis
@JakubBack trollujesz? wiesz że robienie sobie przerw żeby udowodnić sobie że się potrafi a potem nagradzanie się za wytrzymanie jest jedym z podręcznikowych punktów uzależnienia? W pewnym momencie alkus czy ćpun zauważa że ma problem i robi sobie przerwę żeby oszukać i uspokoić sumienie.
@thewickerman88: wiesz, że większość z nas w większym lub mniejszym stopniu jest od alkoholu uzależniona? Picie kilka razy w tygodniu po piwku czy po dwa albo picie weekendowe jest symptomem. Im szybciej człowiek się opamięta i zacznie nad sobą pracować tym lepiej. Idąc Twoim tokiem rozumowania nie można zauważać problemu bo się człowiek oszukuje? Nie trzeba wybierać pełnej abstynencji, można pić ale kontrolując to, nie doprowadzając na przykład do zatrucia alkoholowego.
Udało się... Bez problemu. 2 tyg zero alkoholu, mało tego, kładłem się spać o 22 i wstawałem 8 i byłem wyspany, co po alkoholu nie zawsze się udawało... ciekawe jak długo tak pociągnę, za parę godzin będę u siebie, pewnie wieczorkiem piwko wejdzie, ale max 2, nie więcej. Tak czy siak jestem z siebie dumny!
#gownowpis
W pewnym momencie alkus czy ćpun zauważa że ma problem i robi sobie przerwę żeby oszukać i uspokoić sumienie.