#koronawirus #lotnictwo #malta #hiszpania xDDD! Właśnie zadzwoniłem sobie do bip'u, żeby dowiedzieć się o której Rada Ministrów ma dzisiaj posiedzenie - chciałem dowiedzieć się w jakim terminie spodziewać się informacji o uchwaleniu nowego projektu o zakazie ruchu lotniczego. I wiecie co?
Projekt ustawy który mówi o zakazie ruchu lotniczym m. in. z Hiszpanii, Malta i Albanii wejdzie w życie od jutra, i nawet nikt nie będzie mógł tego jakoś ostatecznie przedyskutować. Super sytuację muszą mieć ci, którzy aktualnie znajdują się na wakacjach i dzisiaj wieczorem się dowiedzą że od jutra nie wrócą do kraju
@basssiok: jedyne o co się boję to wprowadzenie zakazu lotów przez Niemcy podczas pobytu / zamknięcie granic ze strony Polski / Niemiec na Niemcy / Polskę
@suchy_zebodol: Sam jesteś sobie winien, jakbyś pojechałbyś jak prawdziwy polak do Zakopanego albo do Łeby to byś nie miał problemów. Tylko wakacje narodowe a nie jakieś lewackie Malty czy inne Kanary.
@Homar_smazony_na_wolnym_ogniu: dlaczego? Nie możesz usiedzieć na dupie? Korona Ci z głowy nie spadnie jeśli raz w życiu nie pojedziesz wyłoić kustosza na maltańskiej plaży.
@Vladimir_Kotkov: Po pierwsze tak, c--j Ci do tego. Po drugie ludzie podróżują nie tylko po to żeby wypoczywać. Po trzecie - wprowadzanie takich ustaw z dnia na dzień uderza w cała branże lotnicza i chwila moment za bilet do Stanów w czasach postcovidowych będziesz płacił 5tys pln w promocji, ale siedź na dupie żeby Ci korona nie spadła.
@suchy_zebodol: To akurat nie bony. Od zawsze wakacje nad Bałtykiem czy w Tatrach kosztowały krocie w porównaniu do zagranicznych wycieczek. Tylko ludzie zawsze nieświadomi byli, bo jak to tak samolotem gdzieś lecieć za 1000 złotych w obie strony skoro można przejechać cała polske za 500 złotych w jedna stronę ( ͡°͜ʖ͡°)
xDDD!
Właśnie zadzwoniłem sobie do bip'u, żeby dowiedzieć się o której Rada Ministrów ma dzisiaj posiedzenie - chciałem dowiedzieć się w jakim terminie spodziewać się informacji o uchwaleniu nowego projektu o zakazie ruchu lotniczego.
I wiecie co?
Projekt ustawy który mówi o zakazie ruchu lotniczym m. in. z Hiszpanii, Malta i Albanii wejdzie w życie od jutra, i nawet nikt nie będzie mógł tego jakoś ostatecznie przedyskutować.
Super sytuację muszą mieć ci, którzy aktualnie znajdują się na wakacjach i dzisiaj wieczorem się dowiedzą że od jutra nie wrócą do kraju
@suchy_zebodol:
Nie ma szans na to. No i aż tacy głupi to raczej nie są. Nie są, prawda? (╥﹏╥)
@suchy_zebodol: k---a, i znowu pójdzie kasa na ściąganie idiotów zza granicy ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Vladimir_Kotkov: o k---a, jaki debil.
Zawołasz jak coś będziesz wiedział? Sam mam z różową lecieć na Majorkę 30 sierpnia ( ͡° ʖ̯ ͡°)