Aktywne Wpisy
rybsonk +43
Śmiesznie, że jest tak dużo nazw które nijak się nie mają do opisywanych rzeczy.
- świnka morska nie ma nic wspólnego z morzem ani ze świniami
- para spodni to jedna sztuka, miałoby sens mówienie "para nogawek"
- ciepły azot jest tak naprawdę bardzo zimny
- Gorzów Wielkopolski nie leży tak naprawdę w Wielkopolsce
Znacie inne przykłady?
#gryparatowaniapoziomu #ciekawostki #geografia #chemia #zwierzaczki
- świnka morska nie ma nic wspólnego z morzem ani ze świniami
- para spodni to jedna sztuka, miałoby sens mówienie "para nogawek"
- ciepły azot jest tak naprawdę bardzo zimny
- Gorzów Wielkopolski nie leży tak naprawdę w Wielkopolsce
Znacie inne przykłady?
#gryparatowaniapoziomu #ciekawostki #geografia #chemia #zwierzaczki
Fajrantboy +324
#janusze #niebieskiepaski #rozowepaski #p0lka
Komentarz usunięty przez moderatora
@HansSolo: Natomiast tamtejsi janusze potrafią kupić sobie dobry rower i na nim jeździć, bo ich zwyczajnie na to stać. U nas wciąż panuje przekonanie, że jak w markecie można kupić rower za 600 zł, to w sklepie rowerowym za 2000 zł dostaje się wypas. Tak nie jest i na ciężki, wolny rower wychodzi się
Depilacja? A co Ci przeszkadza w naturze, ty patriarchalny mizoginia.
Można by tak wymieniać w nieskończoność...
Komentarz usunięty przez autora
@Wilczek03: jest to absolutna bzdura. Brak ruchu i stosunkowo niewielki naddatek kaloryczny w skali roku potrafią dać duże efekty. Nie trzeba wiele żeby przytyć pół kilograma, a teraz przemnóż to przez 12 miesięcy.
@pan-bartolomeu-dias kocham to jak utożsamia się bogactwo państwa z bogactwem wszystkich jego mieszkańców xD
@Adwokat_Boga: Porządny rower naprawdę robi różnicę. Potwierdzam. Nigdy nie lubiłem jeździć na rowerze, ale przypadkiem w lipcu kupiłem rower na dobrym osprzęcie (hamulce Magura, napęd Nexus 8, siodełko Selle Royal Lookin 3D), i od tej pory zrobiłem już na nim 920km.
@kszychu: Przygodę z kolarstwem należy zacząć do roweru odpowiadającemu twojemu stylowi jazdy. "Kolarzówka" może np. zupełnie nie mieć sensu dla kogoś kto jeździ do pracy i potrzebuje zabierać ze sobą dużo bagażu.