Aktywne Wpisy

Maudee +110
Czy Wy też czujecie takie silne obrzydzenie do treści AI? Nie chodzi mi tylko o teksty, ale ogólnie wszystko — grafiki, piosenki itd. Coś, co miało w swoim założeniu ułatwiać pracę, mnie skutecznie ją tylko obrzydza. W paru firmach, w których całkiem niedawno pracowałam, regularnie korzystali z Chatu GPT i ja rozumiem, że czasami nie chce się (albo nie starczy czasu) napisać paru zdań do posta na Facebooka, ale wszystkie to już

Drogomir +35
Ej, a nie jest czasem tak, że szerszy rozstaw oczu daje przewagę w ocenie odległości? Verstappen ma przewagę genetyczną.
#f1
#f1
źródło: 1000032545
Pobierz

![Atak prorosyjskiej grupy na oczyszczalnię ścieków na Podkarpaciu [AKTUALIZACJA]](https://wykop.pl/cdn/c0834752/6aac314c84a38b5a9975b1395062a227892e5f962291c068117ea94470c930a6,q80.jpg)

Nie ogarniam procesu tworzenia wsadu dla tego modulu. Chcialbym zrozumiec co sie dzieje w plikach common.mk, local.mk itp. Ogolnie C ogarniam , ale makefile to dla mnie czarna magia...
#programowanie #c #esp8266
Ma niestety trochę porypaną składnię, ale da się ogarnąć (przede wszystkim próbując napisać własnego, bo rozkminianie tego na sucho bez praktyki to rzeczywiście może być katorga). Ew. napisz, co ci konkretnie sprawia problem.
@nariox: podaruj sobie autogenerowany system makefile z eclipse. Oszczędzisz wiele siwych włosów. Jak napiszesz spbie po swojemu to nagle okaże się że nie ma różnicy ESP, STM32 czy program na PC. Zrobiłem tak dla nRF52 i raz włożony czas zwraca mi się przy każdym projekcie.
PS. składnia makefile to ciota i wuj, zgapić z cheatsheetów, zrobić szablon, zapomnieć
Dzieki za rady... Ogolnie wszystko smiga dopoki odpalam z oryginalnego katalogu.. Chcialem ogarnac z kims najwazniejsze linie, ktore trzeba zmienic, zeby nie krzyczal o brak plikow oraz jak to dziala ze program konpiluje sie bez bledow a eclipse krzyczy ze nie znajduje symbolu... Na start te dwie rzeczy mi w zupelnosci starcza...
@nariox: to akurat klasyk. Dla kompilacji ma znaczenie tylko i wyłącznie to jak zawołasz kompilator. Dla eclipse ma znaczenie konfiguracja eclipse - 2 rozłączne światy. Do tego Eclipse ma humory jednego dnia wszystko działa, zamykasz projekt i idziesz do domu, drugiego dnia wczytujesz i atakują cię błędy "bo tak". Powiedziałem dość i przesiadłem się na VSCode i nie