Wpis z mikrobloga

Oglądam strimy z microsoft flight simulator, grafika ładna to trzeba przyznać ale 13fps czy 30fps kłuje w oczy (suttering, czyli rwanie obrazu), Sprawdzam specyfikacje a tu wypasiona i7 czy i9 oraz nvidia rtx 2080 ti nie daje sobie rady z tą grą.
Poza tym wymaga zakupu kolejnego dysku ssd, zajmuje 200 GB, dokąd to zmierza ...
#microsoftflightsimulator #flightsimulator #msfs #msfs2020 #gry
Pawci0o - Oglądam strimy z microsoft flight simulator, grafika ładna to trzeba przyzn...
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pawci0o: szukałem coś o ich silniku fizycznym i matmie za nim stojącej ale nie widzę. Jedno to pewnie liczba budynków drugie sam silnik fizyczny. Jeśli szli w coś dość dokładnego to będzie to zabijało gpu a na pewno cpu.
  • Odpowiedz
@Pawci0o: to nie gra dla każdego. Ludzie buduja całe kokpity zeby polatać jakoś bardziej realistycznie, wiec i stosowny sprzęt postawią. I tak jak ktos napisał - to jest na nastepną generację bardziej niż na teraz. W każdym razie Ci fanatycy których znam, się strasznie jarają tą wersją.
MarcinOrlowski - @Pawci0o: to nie gra dla każdego. Ludzie buduja całe kokpity zeby po...
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Pawci0o: bo to jest grą która szybko zweryfikuje kto należy do #pcmasterrace a komu się tylko wydaje
Co do gameplayu to na yt jest już tego pełno i niektórzy latają nad NY bez negatywnych efektów z tego video. Wystarczy poszperać w ustawieniach bo jak łatwo zauważyć co innego jest lecieć nad Sosnowcem a co innego nad NY
  • Odpowiedz
@Pawci0o: Trochę bym podyskutował z tymi 13-30fps’ami na i9. Bo u mnie na i9-9900k z rtx2080 gra działa w 48-60fps przy ustawieniach ultra w rozdzielczości 2560x1080. Gra pewnie osiągnęłaby więcej fps ale mam włączonego locka na 60fps.
  • Odpowiedz