Wpis z mikrobloga

@RedveKoronny: Tak jak przedmówca powiedział, klamerki powinny znaleźć się w osobnych liniach. Zamiast typów powinno się raczej używać słowa kluczowego var, jeśli od razu widać jakiego typu będzie to zmienna. Nazewnictwo zmiennych - camelCase, czyli np. zmienna CurrentSymbol powinna być currentSymbol. Dobrą praktyką jest też odseparowywanie ifów i pętli linijką odstępu, nie jest to wtedy tak zbite.
  • Odpowiedz
  • 0
@Dank_Memes dla mnie duzo czytelniej jest ze zbitymi klamrami :/ ale ok, sprobuje sie przestawic. ifow i pętli nie widze tak tym bardziej zwlaszcza na malym ekranie, 30% kodu to puste linie, i ciezko mi po tym nawigowac w opór
  • Odpowiedz
@RedveKoronny: może nie jestem rasowym .NET-owcem, ale w C++ zasada jest taka - używaj stylu, jaki już istnieje w projekcie.

A jak nie istnieje, to sobie wybierz, albo samemu wymyśl. Olewaj ludzi siejących ferment, którzy chcą narzucić ci swoją wolę i ich własne przekonania, "wierzenia" czy religię - zabierając smak życia na twoim prywatnym folwarku!

Byle być konsekwentnym/koherentnym/integralnym ze swoimi własnymi
patrolez - @RedveKoronny: może nie jestem rasowym .NET-owcem, ale w C++ zasada jest t...

źródło: comment_159766745920tW7dptnUNkIH7VTspYe9.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz