Wpis z mikrobloga

@RedveKoronny: a zapytałeś, gdzie jest dokument ze specem precyzującym standard dla projektu? Wiem, sytuacja jest różna, może gdzieś tam jest jakiś mądrala, który standard ma tylko we własnej głowie, ale bez precyzyjnych wytycznych zawsze będziesz miał takie jazdy
  • Odpowiedz
@Czesiowcy: ucze sie c#, i na discordzie związanym z programowaniem mnie o to opieprzyli, i trafiłem na osobe która ma wiedze, ale sie o takie rzeczy czepia że nie używam jego jedynego kochanego standardu
  • Odpowiedz
@RedveKoronny: jak potrzebujesz, używasz. Nikt Ci nie powinien urwać za to jajec. Próbuję znaleźć jakiś argument przeciw i jedyny, jaki widzę, to "ktoś bardzo lubi pisać System non stop".

w sensie Czesiowcy to dzban

straszny dzban, ale akurat nie w tym temacie.
  • Odpowiedz
@RedveKoronny: Znowu : jeśli standard nie specyfikuje, to jest dozwolone. Ale z drugiej strony, ilość warunków wskazuje na jakąś biznesową albo infrastrukturalną konieczność, którą warto dla czytelności zawrzeć w osobnej metodzie, której nazwa wyjaśni, co tu się dzieje.
  • Odpowiedz
@Czesiowcy: w sumie tez racja, czasem tak robiłem ale w bardzo małych programach (jak tic tac toe które teraz pisze, bo dopiero przesiadłem sie na c# z c++ gdzie nikt ci za to jajec nie wyrywał) czasem o tym zapominam. nie mniej dzięki wielkie :D
  • Odpowiedz