Aktywne Wpisy

P-----c w dzieciństwie i jej skutki
Na Mirko często przewija się temat toksycznych rodziców, „świętego spokoju” i słynnego tekstu „kiedyś to było, dostało się kablem od prodiża i człowiek wyrósł na ludzi”. Porozmawiajmy poważnie. Jak z perspektywy czasu oceniacie atmosferę w swoich domach rodzinnych? Czy fizyczna lub psychiczna tresura ze strony rodziców to był u Was standard, czy mieliście szczęście wychować się w normalnych warunkach?
Ankieta w pełni anonimowa.
#ankietydetektywa
Na Mirko często przewija się temat toksycznych rodziców, „świętego spokoju” i słynnego tekstu „kiedyś to było, dostało się kablem od prodiża i człowiek wyrósł na ludzi”. Porozmawiajmy poważnie. Jak z perspektywy czasu oceniacie atmosferę w swoich domach rodzinnych? Czy fizyczna lub psychiczna tresura ze strony rodziców to był u Was standard, czy mieliście szczęście wychować się w normalnych warunkach?
Ankieta w pełni anonimowa.
#ankietydetektywa
Jaki rodzaj „metod wychowawczych” dominował w Twoim domu i jak na Ciebie wpłynął?
- Przemoc fizyczna (pas, kabel) i trauma do dziś 9.4% (431)
- Przemoc psychiczna (wyzywanie, poniżanie) 7.9% (361)
- Zimny chów (brak zainteresowania) 10.1% (463)
- Sporadyczny klaps, ale był strach przed rodzicem 19.9% (913)
- Awantury domowe i alkohol (syndrom DDA/DDD) 10.6% (488)
- Nadopiekuńczość i toksyczna kontrola (brak luzu) 7.7% (353)
- Normalny dom – szacunek, miłość i wsparcie 14.4% (661)
- Było biednie/ciężko, ale bez żadnej przemocy 8.4% (387)
- Dopiero na terapii odkryłem, jak było toksycznie 2.2% (100)
- Wyniki / Nie chcę o tym myśleć 9.5% (437)
kondor_20_zglos_sie +630
Jak mówiłem że są lekarze co masowo skupują mieszkania i mają ich po kilkanaście to na wykopie mówili mi że trolluje, że to tylko jeden 1% lekarzy. A tutaj zwykły lekarz xD 7 lat doświadczenia. Zarobki w rok milion złotych. Takich asów są tysiące. Wyhodowani na naszym garbie. A zwykły człowiek po studiach inżynier desperacko liczy pieniądze czy mu na wkład własny do kredytu starczy… ten kraj to wschodnie standardy, rozkradany na
źródło: IMG_6133
Pobierz

#ciekawostki #technologia #internet #elonmusk #spacex #starlink
źródło: comment_1597498040KpnbI3LP8dV2PzjPJjp7OO.jpg
Pobierzpo 2. na 12k satelitow jest obecnie jakies 500 wiec miej beke dalej : D
Liczba satelitów implikuje głównie pojemność. Dziś testowo liczba userów na satelitę jest niższa niż ma być produkcyjnie.
Jednocyfrowe to poniżej 10ms... Więc się nie
Obecnie dostępne są 594 satelity. Działają tylko do 54 równoleżnika a testy nie są prowadzone na obszarach miejskich.
Jesteście jak dzieci... Każdą bajkę chwycie.
Już dziś sam starlink mówi o latencji na poziomie 25-30ms. Tak samo 1gbps przestaje być prawdopodobnie realny.
Ale wy jak dzieci...
Ok, sprostuję.
Po prostu niesamowitym dla mnie jest takie życzenie jak najgorzej. Jak można krytykować takie coś w fazie testów? To przecież jasne, że jeszcze nie jest ukończone.
Pierwotne założenia już dziś wydają się niemożliwe do spełnienia. Ot co. Poczytaj trochę krytycznych tekstów a nie same sponsorowane.