Wpis z mikrobloga

któryś można nazwac "lepszym"

myślę, że nie trzeba być studentem, aby o tym wiedzieć, więc się wypowiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wiadomo, że lepsza infa na wmii, wyższe progi (a w zasadzie progi, bo na faisie są odgórnie chyba ustalane, żeby nie przyjmować wszystkich jak leci) nie biorą się znikąd.
  • Odpowiedz
@jakub-kozlowski22: WMiI zdecydowanie lepsze, progi tylko to potwierdzają.
Co do tego, że na FAIS jest niski próg: to prawda, ALE: przyjmują wiele osób (przez niski próg rzędu 40-50%), ale pierwszy rok przetrwa mniej niż połowa studentów (zasłyszane od kolegi stamtąd).
  • Odpowiedz
@jakub-kozlowski22: studiuje na FAISie i generalnie Mil jest uważane za lepsze, ale nie jest to jakaś straszna różnica w różnicy nauczania, ale WMI jest trudniejsze i z tego co słyszałem znacznie bardziej czasochłonne przez zadania do zrobienia w domu na zajęcia z programowania tzw Bace. Jak wszędzie liczy się głównie praca własna i trochę zależy co chcesz robić po tych studiach. FAIS ma np. dobre opcje jeżeli chcesz iść w
  • Odpowiedz
@jakub-kozlowski22 @Scino : Przez ostatnie 2 lat próg minimalny infy na WMiI był ustalany na 78%. Nie wiem jak wcześniej, ale ostatnio przyjęli 130 osób gdzie miało być 120. Zgarnęli po prostu wszystkich do progu. Nie spodziewałbym się wielkich zmian ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@One_day_full: Nie rozumiem co masz na myśli mówiąc : "próg minimalny infy na WMiI był ustalany". W przypadku zwykłej infy próg zależy od wyniku ostatniej kwalifikującej się osoby.
  • Odpowiedz