Aktywne Wpisy

Ile przerw i jak długie przerwy macie w kołchozach?
Markowsky95 +98
Grubas może jest śliski, zakompleksiony ale jedyny wypowiedział się jakoś na ten temat DM-ow i nie straszył Wardęgi od razu prawnikami a raczej hajsu ma z tych zjebow najwiecej. Za to Dubiel, na którego pewnie jest z 10x więcej wyjeżdża z jakimś gowno statementem pisanym przez kancelarię xD
Boxdel #!$%@?ł na pewno, ale jestem w stanie uwierzyć, że jest #!$%@? zakompleksionym grubasem i na tamten czas to był jego jedyny kontakt z
Boxdel #!$%@?ł na pewno, ale jestem w stanie uwierzyć, że jest #!$%@? zakompleksionym grubasem i na tamten czas to był jego jedyny kontakt z

https://sjp.pwn.pl/slowniki/prokuratorka.html
#bekazprawakow #urojeniaprawakoidalne #neuropa #4konserwy
EDIT: @Ordo_Publius: OPka powołuje się na słownik, oparty o przykład z Życia Warszawy z 1959 r. i mówisz, że to konserwy uważają język za niezmienny? ggwp
@MinisterPrawdy: SJPD jest największym słownikiem polskiego dwudziestego wieku i ogólnie dość popularnym dziełem, toteż nie widzę problemu w źródle.
Zgadza się — dlatego właśnie na stronie słownika
@Desde: Pan Doroszewski może był odważniejszy ode mnie, ale ja na sali pełnej prokuratorów nie zwróciłbym się do nich "prokuratorzy i prokuratorki", a do p. adwokat reprezentującej mnie w sprawie o milion per "Pani Mecenasko", a przecież takie są postulaty! To brzmi jak słownictwo jakiegoś prostego kryminalisty, moze w ogóle zamieńmy prokurator na prorok i będzie łatwiej, bo będą też prorokinie?