Wpis z mikrobloga

@Vafik: zadając takie pytanie widać, że nie wiesz co z sobą zrobić, najlepiej rok wakacji, odpocznij sobie, pojedź gdzieś, odwiedź jakieś ciekawe miejsce, może jakaś praca dorywcza, zastanów się nad kierunkiem studiów i dopiero wtedy zdecyduj, nie ma co pochopnie wybierać a wciąż młody jesteś i masz czas
  • Odpowiedz
@Vafik: Informatyka, a już na pewno nie rób roku przerwy - niepotrzebna strata czasu. Na studiach, nie ucząc się samemu, będziesz tylko marnować czas. Rozważ wydział / uczelnię, gdzie mniejszy nacisk kładą na uwalanie studentów.

Dlaczego informatyka? O wiele więcej możliwości podjęcia kariery w IT i wyłapania czegoś, co Cię interesuje. Dostaniesz gdzieś przemycone na różnych przedmiotach podstawy działania komputerów - na airze tego raczej nie uświadczysz. Praca w automatyce
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@zartos tak to prawda, że nie wiem do końca co chce studiować, ale jak zrobię rok przerwy to wiem, że potem będzie mi ciężko wrócić do szkoły. Od początku jestem nastawiony głównie na te dwa kieurnki, ale nie potrafię wybrać któregoś spośród nich
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Demon_Maxwella mógłbyś coś więcej powiedzieć o AiR, mam tylko jednego znajomego na tym kieurnku no i on mi go odradza, więc chętnie posłucham kogoś innego ;)
  • Odpowiedz
@Vafik: Tak się składa, że skończyłem inżynierkę z tego cudownego kierunku. Do czegokolwiek w życiu przydały mi się 2 przedmioty, dla porównania z 1 semestru magisterki na innym kierunku - 3 przedmioty. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Oprócz jakiejś ogólnej wiedzy, którą zdobędziesz na każdym politechnicznym kierunku, "nauczysz" się totalnie nieużywalnych technologii przy programowaniu PLC, czy innych bloatów ze SCADA. Większość ludzi po tym kierunku idzie w
  • Odpowiedz
@Vafik: zanim zdecydujesz się pójść na coś związanego z prądem na polskiej uczelni, weź sobie prześledź ten wątek. Jak zareagowali elektrodowcy, gdy ktoś zasugerował, że może wzorem informatyków, dobrze byłoby w branży wprowadzić jawność wynagrodzeń:
¯\_(ツ)_/¯

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3703047.html

1. Ludzie w branży elektro po prostu psują rynek. Przegrywy wstydzą się powiedzieć ile zarabiają, nawet na anonimowym forum. A skoro nikt nie wie ile kto zarabia, to ciężej o podwyżki czy ogólne polepszenie sytuacji
  • Odpowiedz